Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

King Kong

Ann Darrow, a küszködő varieté-színésznő végre munkát talál magának a gazdasági válság sújtotta New Yorkban. Akkor ragyog rá a szerencse, amikor találkozik Jack Denhammel. Vele és a melankolikus Jack Driscoll New York-i színműíróval vág neki Ann a baljós hajóútnak, hogy elkészítsék az évszázad filmjét a távoli Koponya-szigeten...
rendező: Peter Jackson

író: Merian C. Cooper, Edgar Wallace
forgatókönyvíró: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens
operatőr: Andrew Lesnie
zene: Howard Shore
producer: Jan Blenkin, Carolynne Cunningham, Peter Jackson, Fran Walsh
vágó: Jamie Selkirk

szereplő(k):
Naomi Watts (Ann Darrow)
Jack Black (Carl Denham)
Adrien Brody (Jack Driscoll)
Andy Serkis (King Kong/Lumpy a szakács)
Jamie Bell (Jimmy)
Kyle Chandler (Bruce Baxter)

A film sztorija

1933-at írunk, és a gazdasági válság mindenki életére rányomja bélyegét. Ann Darrow varietészínésznő munka nélkül tengődik New York-ban. Egy napon, miközben céltalanul kószál Manhattan utcáin, éhsége arra kényszeríti, hogy megpróbáljon almát lopni egy gyümölcsárustól. A lopás lelepleződik, ám szorult helyzetéből megmenti egy filmrendező, Carl Denham.

Hamar kiderül, hogy a vállalkozó szellemű és kalandvágyó Denhamtól sem áll távol a lopás, hiszen nem sokkal azelőtt emelte el legutóbbi, befejezetlen filmje egyetlen példányát stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegették, hogy nem adják meg a film befejezéshez szükséges pénzt. Carl-nak a nap végéig össze kell szednie csapatát, és felszállni velük a Szingapúrba tartó S.S. Venture nevű gőzösre, ha be akarja fejezni akciódús útifilmjét. A filmes biztos benne, hogy ez a műve végre kivívja majd a megérdemelt elismerést és bár munkatársai úgy tudják, Szingapúrban reméli kivívni az elismerést, Denham valójában a misztikus és legendákkal övezett Koponya-szigetről szeretne filmet készíteni.


Carl szerencsétlenségére a főszereplő színésznő faképnél hagyta, ezért nagyon örül, amikor belebotlik Annbe, akire tökéletesen illenek az előre elkészült jelmezek is. Ann először vonakodik elszerződni Denhamhoz, egészen addig, amíg meg nem tudja, hogy a film forgatókönyvét a feltörekvő és egyre inkább elismert Jack Driscoll drámaíró szerezte - Driscoll szegényes keresete mellett kényszerült elfogadni Denham ajánlatát.

Denham filmje újdonsült sztárjával és kelletlen forgatókönyvírójával együtt száll fel a hajóra, amely elindul velük New York-ból egy olyan úticél felé, amelyet egyikük sem tudott volna elképzelni... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - SzB

"Peter Jackson meséje nem kínál világmegváltást, ellenben célkitűzését maximálisan teljesíti: visszarepíti azokba az időkbe, amikor egy-egy mozibemutató még eseményszámba ment, és a filmek valóban a nézők szórakoztatására készültek. Teszi mindezt olyan gyermeki lelkesedéssel vegyített profizmussal, ahogy arra a Spielberghez és Lucashoz fogható elfásult mesteremberek már nem képesek. Nincs más dolgunk hát, mint kényelmesen hátradőlni a multiplexek foteljában és átadni magunkat háromórányi önfeledt szórakozásnak. Egyszer. Kétszer. Sokszor."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitották a Securitate archívumait

Megnyitották a nyilvánosság előtt kedden Bukarestben az egykori kommunista titkosszolgálatnak, a… Tovább olvasom