Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Kínai pilóták angol gondja

A kínai polgári légi közlekedésben több ezer pilóta veszítheti el repülési engedélyét, mert megváltoztak az angol nyelvtudásra vonatkozó repülési szabályok.

A nemzetközi polgári repülésügyi szervezet (International Civil Aviation Organization, ICAO) tavalyi döntése alapján minden  nemzetközi járaton repülő pilótának 2008 márciusáig angol nyelvből  szakmai nyelvvizsgát kell tennie. A kínai pilóták egy jelentős része  korábban katonai repülő volt, aki alig vagy egyáltalán nem beszél  angolul.

Kínában az utasszállító repülőgépet vezető mintegy 14 ezer  pilótából megközelítőleg 8600 pilóta repül nemzetközi járatokon, és  nekik az új nyelvi szabályok miatt vizsgázniuk kell. 

A kínai polgári repülésügyi hivatal illetékese szerint 2007 első  felében több mint 700 pilóta vett részt a teszten, és ebből több  mint 600 tett sikeres vizsgát. További 8 ezer pilóta azonban még  mindig a vizsga előtt áll. 

A China Southern légitársaság úgy próbál segíteni pilótáin, hogy  minden hónapban hat egymást követő napon angol nyelvtanfolyamra  küldi őket. De ez még nem elegendő, mert a teszt írásbeli vizsgából  és személyes beszélgetésből áll, és ehhez nehéz lesz elegendő  számban találni a polgári repüléshez értő, angolul és kínaiul jól  beszélő vizsgáztatót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi pasink: Petrovicz Roland

Tovább olvasom