Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Kínai gyógymód és luxusbungalók

Újabb ötletekkel egészült ki annak a termálfalunak a terve, amit Kunszigeten tavaly kezdtek kialakítani. A wellnessközponthoz gyógyászati szárny csatlakozik, a csónakázótóra bungalók épülhetnek.
A földben rejlő kincsre alapozva egymilliárd forintból készül Kunszigeten wellnessközpont és termálfalu. A munkálatok tavaly kezdődtek el, idén januárban már a mélyből felszínre törő meleg víz a hideg hatására gőzölögve jelezte: befejeződött a kútfúrás. Mára elkészült a wellnessközpontba vezető utca aszfaltozása és a telkek közművesítése; bevezették azokra a termálvizet is.
Bohner Tamás projektvezető a Kisalföldnek elmondta: gyakorlott üzemeltetője lesz az élményfürdőnek, a zalaegerszegi aquaparkot és több hasonló létesítményt vezető cég kapta ezt a feladatot. Kérésére az 1400 négyzetméteres, többmedencés, élményelemekkel ellátott wellnessközpontot kiegészítik egy 800 négyzetméteres szárnnyal, ahol a megszokott gyógyászati kezelések, a hang- és a fényterápia mellett speciális kínai gyógymódokat is igénybe vehetnek a vendégek. Ezzel egyedülálló lesz az országban a kunszigeti fürdő.
Az épület terve már kész, engedélyeztetése folyamatban van. A beruházó már kiírta a kivitelezési pályázatot is, a hideg beálltától függ, elkezdődik-e még idén az alapozás. A termálfalu mintaházait kivitelező céggel is hamarosan aláírhatja a szerződést, azok átadását jövő nyárra, őszre tervezik.
– A távlati tervekben már eredetileg is szerepelt egy szálloda. Az viszont új fejlemény, hogy vízi házak is lehetnek a csónakázótó fölött. Egy szolgáltató cég keresett meg bennünket, amely szívesen működtetne itt luxusbungalókat, néhány olyat is, amelynek alján keresztül akváriumszerűen látható a vízi élővilág – mondta el Bohner Tamás. Látványterv és más részletek a megújult www.thermalfalu.hu honlapon találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

47. hét: 1, X, 2, 1, 1, X, 1, 1, 1, 1, 2, X, X + lapzárta után. Tovább olvasom