Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Kill Bill

Brutális bosszúfilm Uma Thurmannal, akit saját esküvőjén lőnek le. Öt év után magához tér, hogy leszámoljon ellenfeleivel. A sztorit két részre kellett bontani, mert annyira kegyetlen, hogy a háromórás változatot maga Tarantino is túl brutálisnak találta.

A Menyasszony egykor bérgyilkosnő volt, egy világklasszis csapat tagja. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol, de a Menyasszony nem tudja, miért történik ez a szörnyűség. Utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja. A Menyasszony nem hal bele a fejlövésbe, hanem kómába esik. Öt év öntudatlanság után magához tér, és úgy dönt, véres bosszút áll a csapat tagjain. Meg akar ölni mindenkit, és úgy tervezi, Billt, a kiváló kardforgatót hagyja utolsónak...

A rendező hosszas hallgatásáról különféle pletykák és híresztelések terjedtek. Némelyik szerint Tarantino kisebb szerepei játékfilmekben és tévéprodukciókban arra engednek következtetni, hogy a rendező inkább színészi babérokra tör. Más spekulációk szerint Tarantino egyszerűen kiégett, és tart attól, hogy nem képes megismételni az 1994-es Ponyvaregény sikerét, amely Arany Pálmát nyert a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, és a kilencvenes évek egyik kultuszfilmje lett.

- Mindez ostobaság - kommentálja a rendező. Igen, színészkedett. És írt. És egészen addig várt, ameddig úgy érezte, hogy elérkezett az idő, amikor újra a kamera mögé kell állnia.

- Nem volt szükségem munkára - teszi hozzá. - A filmkészítés nem munka számomra. Nem volt muszáj dolgoznom. Csak akkor forgatok filmet, ha örömet lelek benne. Mivel ha nem szórakoztat, akkor minek csináljam?

A Miramax Films produkciójában készülő Kill Bill egy bosszú története, amely a szamurájfilmek, az urbánus akcióvígjátékok és spagettiwesternek legjobb hagyományait követi. A Menyasszonyt Uma Thurman alakítja. Ő az, akit esküvője napján lelőttek, majd ötéves kómából felébredve utána ered annak az embernek, aki ebbe az állapotba juttatta. Az illető a David Carradine által alakított Bill, volt főnöke és szeretője, és a neki dolgozó női orgyilkosok csapata.
A film erőszakos lesz, de egyben játékos is, inkább a Ponyvaregényre
emlékeztet, mint a Kutyaszorítóbanra, Tarantino 1992-es első filmjére. - Korhatáros filmet akartunk forgatni - jegyzi meg Mr. Bender -, és így is tettünk, de nem 18 éven felülieknek valót.

Yohei Taneda, az ázsiai jelenetek látványtervezője így vélekedik a filmről és a Tarantinóval való munkáról:
- A Kill Billben ott rejtőzik a realitás - de nem a való világé. Ez Quentin világának valósága, és ez egy egészen más hely. Akár Tokióban, akár Okinawán, akár egy kínai templomban vagyunk, igazából Tarantino világában létezünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téligumiabroncs-ármustra 2003

Tovább olvasom