Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kilencvennégy kávé négy helyett

A Nagycenk határában üzemelő csárdában egy tizenegy tagú társaságnál kilencvennégy kávét számláztak, négy helyett. A különbség: tizennyolcezer forint. A tulajdonos szerint egyszerű elütésről van szó.
A napokban születésnapot ünnepelt egy baráti társaság a Nagycenk határában lévő csárdában. Kellemesen telt az idő, finom volt az étel is, a fizetésnél pedig a felköszöntött feleség – és annak édesanyja – rendezte a számlát. Odahaza a feleség diszkréten megkérdezte férjét: tudod-e, mennyit fizettünk ezért a vacsoráért ? Mivel a jó hangulatú baráti összejövetel dőzsölésnek azért nem volt nevezhető, a férj úgy tizenhat-tizenhétezer forintra becsülte a számlát. Igencsak meglepődött, amikor a feleség elárulta: harmincháromezer forintra rúgott a végösszeg.
Az ekkor már tüzetesen átnézett számla megoldotta a rejtélyt: az egyik tétel kilencvennégy „ hosszú kávét " tartalmazott, miközben a társaságból mindössze négyet rendeltek belőle.

– Ezután rögvest visszamentünk a csárdába, s mondtuk, itt valami nem stimmel – mesélte a családfő. – Az egyik pincér elnézést kért, majd rövid számolást követően először négyezer forintot akart visszaadni. Amikor mondtam, ez így nem lesz jó, ismételten elnézést kért, s vita nélkül, hiánytalanul megkaptam a tizennyolcezer forint visszajárót. Most már tudom, ez az a hely, ahová egy nap kétszer is be kell térnie az embernek...

Az érintett csárda társtulajdonosa, Hanzséros Ferenc ezzel kapcsolatban elmondta: egy tizenegy tagú társaságnál abszurd dolog lenne szándékosan kilencvennégy kávéval többet számlázni, így esetünkben minden valószínűség szerint csak elütésről lehet szó. A vizsgálat megállapította, egy kezdő dolgozó hibázott, aki a számítógépes pénztárgépen a kávé kódját – a kilencvennégyest – tévedésből a darabszámra is beütötte. A fizetőpincérnek pedig csak akkor tűnhetett volna fel a számla irreális nagysága, ha nem egybe, hanem külön-külön fizettek volna a vendégek. – Mivel olyan számlát adunk, amelyen a fogyasztás megnevezése is szerepel, szerencsére minden ilyen jellegű probléma egyszerűen megoldható – zárta a csárda társtulajdonosa, aki a kellemetlenségekért gesztusértékű vacsorameghívással szeretne elnézést kérni a családtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárkodó régészek

Nem kincsek, hanem összefüggések után kutattak a Mosoni-Dunában a hétvégén a búvárnak kiképzett… Tovább olvasom