Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kilencmilliós sikkasztás miatt emeltek vádat egy iskolai adminisztrátor ellen

Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt a Kaposvári Városi Ügyészség egy helyi nő ellen, aki egy iskola és óvoda könyvelő adminisztrátoraként több mint kilencmillió forintot tulajdonított el - közölte Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze pénteken az MTI-vel.
A 41 éves kaposvári vádlott egy körzeti általános iskola és napközi otthonos óvoda gazdasági irodájában dolgozott. A munkakörébe a pénztárosi feladatok ellátása, a banki átutalások és készpénzes befizetések bizonylatainak rögzítése, valamint a számlák kiállítása és a leltározás tartozott.

A nő a vád szerint a megromlott anyagi helyzete miatt 2009 februárjától valótlan összegű számlákat állított ki, amelyeken a beszedettnél alacsonyabb összegeket tüntetett fel, a különbözetet pedig nem bevételezte az iskola pénztárába, hanem jogtalanul eltulajdonította. A kaposvári nő ezzel a módszerrel 9.361.224 forintot tulajdonított el.

A vádiratban az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, mellékbüntetésként a közügyektől való eltiltást, valamint az elsikkasztott összeg erejéig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

A Somogyi Hírlap közlése szerint a szentbalázsi oktatási intézmény adminisztrátoráról van szó, aki a beszedett menzapénz egy részét nem tette be a kasszába, és esetenként az iskolai bankszámláról is felvett pénzt.

Sárhegyi Judit (Fidesz-KDNP), a község polgármestere a lapnak elmondta: miután napvilágra került az ügy, azonnal megtették a rendőrségi feljelentést, könyvvizsgálatot és belső felelősségi vizsgálatot rendeltek el.

"Papíron minden stimmelt: a befizetések, a bizonylatok" - mondta a polgármester, hozzátéve: "a lebukást végül az okozta, hogy a banki kivonatokon a dátumot és az összegeket megváltoztatta az elkövető, ám minden pénzmozgás 16 óra 54 perckor történt. Ez volt a banánhéj, amin elcsúszott."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrökre támadtak az utcai bunyó részesei Siófokon

Két társaság szólalkozott össze a siófoki Petőfi sétányon, aztán az őket csitítani igyekvő három rendőr ellen fordultak. Kommandósok vetettek véget a csetepaténak. Tovább olvasom