Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kilencmillió forintot nyertek megelőzésre

Mintegy kilencmillió forintot nyert a megyei kórház pályázati partnereivel – a győri gyermekjóléti szolgálattal és civil szervezetekkel – együtt az alkoholproblémák megelőzésére. Az összegből megvalósítandó célokról dr. Varga Gábor főigazgató főorvos tegnap sajtótájékoztatón beszélt.
Hazánkban a különböző becslések szerint mintegy 800–900 ezer alkoholbeteg van, azaz minden tizedik magyart érint ez a probléma. Ha ehhez még hozzáadjuk családtagjaikat és a „még csak nagyivók” számát, riasztó az arány. A kórházba kerülő fekvő betegeknek is 52 százaléka érintett valamilyen alkohol okozta problémában. Minderről dr. Varga Gábor, a megyei kórház főigazgató főorvosa beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján.
Ezen a helyzeten szeretne javítani a Petz Aladár Megyei Oktató kórház, amely partnereivel együtt mintegy kilencmillió forintot nyert az Országos Addiktológiai Intézet pályázatán az alkoholbetegségek megelőzésére. A cél többek között az ellátók – a hivatalos szociális ellátás, a civil segítő szervezetek és az egészségügyi intézmény – munkájának jobb összehangolása a megelőzés és az alkoholisták kezelése érdekében.
Dr. Radics Judit, a projekt vezetője elmondta, hogy az alkoholbeteg, amikor a kórházba kerül, akkor már tönkretette az itallal szervezetét, ezért fontos a „még csak iszik” állapot felismerése, fontos a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. A projekt keretében a beteget nem környezetéből kiragadva szeretnék segíteni, hanem egész családjával együtt.

Jótékony pókerbajnokság a kórház javára

A kórházigazgató beszélt az egészségügyi intézmény gazdasági helyzetéről is, elmondta, hogy az utóbbi években a finanszírozás miatt korlátozni kellett az ellátások számát és óriási spórolási intézkedéseket hajtottak végre. A kórházi sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy az áprilisi győri pókerverseny hasznát a Casino Győr Kft. a megyei kórház egyik alapítványának ajánlja fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom