Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kilenc évet kapott a gyilkos fiatalkorú

R. Dávid azért kezdte el ütlegelni áldozatát, mert az nem adott neki cigarettát. A férfi egy vízelvezető árokba esett, ahol a vádlott magára hagyta, és arccal a talaj felé fordított.
Az első fokon kiszabott 12 évről kilenc évre enyhítette a fiatalkorú R. Dávid börtönbüntetését hétfőn kihirdetett jogerős ítéletében a Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint az ítélőtábla a fellebbezések nyomán a minősítést vizsgálta, és megállapította, hogy az emberölés alapesetéről van szó, a különös kegyetlenséggel való elkövetés nem állapítható meg. Mivel ennél a bűncselekménynél fiatalkorú elkövető esetében a büntetési tétel maximuma tíz év, enyhíteni kellett a szabadságvesztés időtartamát.

Az ítélőtábla a másodrendű vádlott R. Tamás esetében jóváhagyta az első fokon kiszabott két év börtönbüntetést.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2012 szeptemberében az elsőrendű vádlott Hajdúszováton egy sörözőből ittasan hazaindulva találkozott a későbbi sértettel, aki szintén ittas állapotban volt. A vádlott cigarettát kért tőle, de nem kapott, ezért bántalmazni kezdte, a fejét többször ököllel megütötte, és a férfi egy vízelvezető árokba esett.

R. Dávid a sértettet arccal a talaj felé fordította, majd hazament, és számítógépen játszani kezdett. A sértett másnapra meghalt, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét szakszerű segítségnyújtással sem lehetett volna megmenteni.

A vádlott a véres ruháit elvitte a másodrendű vádlotthoz, elrejtették egy közeli nádasban, másnap pedig elégették. A másodrendű vádlott tisztában volt azzal, hogy társának ruházata miért volt véres - ismertette a táblabíróság szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-fehérorosz felsőoktatási megállapodást írtak alá

A megállapodás értelmében évente tíz magyar hallgató kap ösztöndíjat fehérorosz egyetemeken. Tovább olvasom