Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Kilenc év hamis szoftverekért

Egy 52 éves tajvani nőt a múlt héten kilencévi börtönbüntetésre ítélt a Los Angeles-i kerületi bíróság. Lisa Csen a vád szerint az egyik legnagyobb amerikai szoftvercsempész-hálózat vezetője volt.
Csent három társával együtt még 2001 novemberében tartóztatta le a Los Angeles-i rendőrség a vámhivatal, a titkosszolgálatok és az FBI által másfél éven át folytatott nyomozást követően. A rajtaütés során a hatóságok több mint 98 millió dollár értékű hamis szoftvert foglaltak le Csennél, ezek vélhetően a szigetországból kerültek az Egyesült Államokba. A kiváló minőségű hamisított szoftverek között egyebek mellett megtalálható volt a Microsoft Windows 2000 és XP operációs rendszere, Office 2000 irodai programcsomagja, valamint a Symantec Norton AntiVirus alkalmazása. A Symantec később kiadott közleménye szerint csupán ez utóbbiból 600 000 példányt foglaltak le a hatóságok.
Idén augusztusban Csen "nolo contendere" eljárást kért maga ellen, azaz anélkül, hogy tagadta vagy elismerte volna az ellene felhozott vádakat, beleegyezett a várható büntetés tudomásul vételébe. A bíróság a múlt héten a vádlottat kilencévi börtönbüntetésre ítélte, valamint a Symantecnek és a Microsoftnak járó 11 millió dollárnyi kártérítés megfizetésére kötelezte. Az Egyesült Államokban eddig ez volt a szoftverhamisításért és -terjesztésért kiszabott legszigorúbb ítélet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

törölt tartalom

Tovább olvasom