Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kiktől veszik el a családi pótlékot?

Többféle változat fekszik még a kormány előtt a családi pótlék rendszerének átalakítása kapcsán, valószínűleg az 1,3 millió forint feletti havi jövedelmű családok nem kapnak jövőre családi pótlékot - nyilatkozta Nyitrai Imre, a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság helyettes államtitkára szerdán.

Soltész Miklós szociális államtitkár a Hír TV Kontraszt című vasárnap esti műsorában közölte: jövőre nem kapnak családi pótlékot a kiugróan magas, "milliós fölötti" havi jövedelmű családok. Közölte azt is, az arányos adórendszerhez illeszkedő családipótlék-rendszert dolgoz ki a kormány.

Nyitrai Imre azt mondta: ez a változás körülbelül 12-15 ezer gyermeket érint. Hozzátette, ezeknél a családoknál a kieső családi pótlék a jövedelem körülbelül egy százalékát érinti majd. Közölte: a megmaradó 1,5-2 milliárd forintból a kormány tíz százalékkal tudja növelni az ápolási díjat. Ha a kormány ezt a javaslatot elfogadja, a törvényjavaslatot be is nyújtják a parlamentnek – közölte.

Nyitrai Imre az Új Megegyezés 2010 - Szociális Ágazati Konzultáció budapesti záróállomásán nyilatkozott az újságíróknak, ahol elmondta: jövő év közepén egy új szolgáltatási törvényt szeretnének kialakítani. A konzultáció- sorozat eredményeként jövő év elején nemzeti szociálpolitikai koncepció születik majd.

Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.


A helyettes államtitkár elmondta: fontos az ágazatban az adminisztrációs terhek csökkentése. A jövő évi költségvetés ugyan nem teszi lehetővé, hogy emeljék a normatív támogatásokat, de szavai szerint azok legalább nem csökkennek.

Soltész Miklós szociális államtitkár a konferencián arról beszélt, hogy be kell vezetni a produktív szociálpolitikát és a produktív családpolitikát. A kormány ma dönt arról, hogy várhatóan az 1,3 millió forint feletti jövedelmű családoknak jövőre nem járna családi pótlék. Hozzátette azonban, ezeknél a családoknál is megőrzik a fogyatékkal elő gyerekek után járó családi pótlékot.

Beszélt arról, hogy Magyarország legnagyobb gondja a demográfiai helyzet, szavai szerint ha ezzel nem foglalkozunk, akkor 10-15 év múlva nem lehet fenntartani a népjóléti rendszert. A 16 százalékos személyi jövedelemadó következményeként olyan cégek jönnek Magyarországra, amelyekkel fellendülhet a gazdaság.

Olvasóink írták

 • 16. Agent 2010. november 04. 07:50
  „15, nem általánosítanék, mert szerencsére akadnak azért pozitív példák is szép számmal, persze tény én is ismerek olyan embereket, akik pl. a saját gyereküket nem engedik továbbtanulni, mert "nehogy már többre vigye mint én vittem".”
 • 15. load 2010. november 04. 01:26
  „14. Agent
  Látom a mondatod végén a szmájlit, de ugye tudod, hogy a magyar újszülöttek sorsa már akkor eldől, amikor szegény, bagy tehetősebb családba születnek.
  Ha szegénybe, akkor a motiváció piszokul nem számít.
  Csak az esély a kiegyensúlyozott családi életre, a jó iskolára, és a szülői példa általi nevelésre. Mert a motiváció igazából innen eredeztethető.
  Az egyik nem túl távoli rokonom gyermekét - mert szegény családból jött, de tehetségesnek és igyekvőnek láttam - igyekeztem anyagilag is támogatni az egyetemi tanulmányai során.
  Túl sok sikerem nem volt vele a neveltetés beli hátrányok miatt.”
 • 14. Agent 2010. november 03. 21:30
  „13, ez máris komoly motiváció lehet, hogy mindenki megpróbáljon előrejutni:)”
 • 13. miracle 2010. november 03. 21:13
  „Az, hogy most változott erre, amikor
  1. nem engedheti meg magának az ország, mert nincs miből
  2. a nagy fene adócsökkentés nem a Zembereknek lesz, hanem a kb 20%-nyi - gazdagabb - kisebbségnek.”
 • 12. Agent 2010. november 03. 20:23
  „11, te szimplán irigy vagy, bár már tárgytalan de mégis mi a problémád azzal, hogy aki 10x annyit keres 10x annyit adózik, tehát 10x annyit tesz hozzá mint az átlag, vajh miért ne járna neki ez, vagy az, ami az átlagnak jár?”
 • 11. miracle 2010. november 03. 20:19
  „Na, akkor mégis ehetnek kaszinótojást belőle.
  Mivel nem tartom valószínűnek, hogy ebből a 13 rugóból veszik amúgy a pelusokat.”
 • 10. miracle 2010. november 03. 20:16
  „rick
  Nézőpont kérdése. Aki 1 millió mellett - 20 éve immár - 250 ezer körül adózott, annak most végül is adunk. És hogy adhassunk is - betömvén az így keletkezett lyukat - lenyúljuk a magánnyugdíjpénztári befizetéseket. Mindenkitől.
  Európában szinte mindenhol progresszív adózás van - nyilván hülyék szerinted - kivéve: Románia, Bulgária, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország és Litvánia című európai nagyhatalmak.
  És lám, végül is progresszív nálunk is sok minden más: pl gázár, GYED és most már a családi pótlék is.”
 • 9. Agent 2010. november 03. 20:07
  „http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/kormanyszovivo_a_csaladi_potlek_tovabbra_is_alanyi_jogon_jar/2187018/
  "A kormány alaposan megfontolta azt a felvetést, hogy a családi pótlékot jövedelemhatárhoz kössék, ám végül úgy döntött, hogy nem változtatja meg a mostani rendszert"

  na, ők is rájöttek, hogy a betyáros vagdalkozásnak nincsen értelme.”
 • 8. Agent 2010. november 03. 20:04
  „Mellé, aki rendesen be van jelentve és adózik, keressen százezret, vagy egymilliót, azt becsülni kell, nem "elvenni".
  "várhatóan az 1,3 millió forint feletti jövedelmű családoknak", ez azt jelenti, hogy szülőnként 650e bruttó/hó, ami már korántsem horribilis összeg.”
 • 7. rick_ 2010. november 03. 19:56
  „miracle

  Ha 100 ezret keresel 16 ezret adózol, ha 1 milliót keresel 160 ezret adózol.
  Nem adnak semmit pluszban, tízszer akkora fizetés, tízszer akkora adó. Mitől gondolnád igazságosnak további tíz vagy százezreket adóként levonni?

  A családi pótlék, az olyasmi, amit adnak. Plusszban. Sokkal korrektebb azt mondani, hogy neked nem adunk, mert nem szorulsz rá, minta az, hogy, ha tízszer annyit keresel mint valaki, akkor nem tízszer, hanem tizenötször annyit adózz.

  De nem kell, hogy ezzel egyetérts... Ha akarsz tüntess ellene.”
 • 6. miracle 2010. november 03. 19:45
  „Egészségesebb lett volna 2 kulcsos adóval további 15%-ot levenni (pontosabban nem adni pluszban), akkor nem 2 milliárdról, hanem 30-ról lehetne beszélni.”
 • 5. miracle 2010. november 03. 19:43
  „Micsoda érvágás...
  Egy kaszinótojásról alighanem le kell mondaniuk a Hiltonban.”
 • 4. kataszive 2010. november 03. 19:41
  „De azért elsőnek elvette azoktól, akiknek elmúlt 20 éves a gyerek. Elsőnek kellet volna a milliomosoktól, azoknak úgy sem hiányzik az a kis semmiség.”
 • 3. janika 2010. november 03. 19:29
  „No és mikor számolják fel a szürke és a fekete munkáltatásokat? Ahhoz töketlenek, vagy érdekeltek benne?”
 • 2. Aimer 2010. november 03. 19:07
  „Azért havi 1,3Milla nem kevés na....
  én se adnék nekik.
  Persze a sok vállalkozó aki minimálbérre van bejelentve....vagyonosodási vizsgálódás is legyen!”
 • 1. ortadon 2010. november 03. 18:44
  „Úgylegyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várakozáson felül teljesített az AOL

A vártnál jobb eredményeket hozott nyilvánosságra szerdán az amerikai internetszolgáltató AOL. Tovább olvasom