Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kiket érint? - megszűnik a közszférában a nyugdíj utáni munkavállalás

További tárgyalásokon dől el, hogy a közszféra mely szegmenseire lesz érvényes a 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése.
Giró-Szász András kormányszóvivő közlése szerint további tárgyalásokon dől el, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz érvényes a 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése.

A kormányszóvivő az m1 Ma reggel című hétfői műsorában emlékeztetett arra, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a 2013-as költségvetés sarokszámainak bemutatásakor mintegy 20 milliárdos megtakarításról beszélt, amely a közszférában dolgozók 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalási lehetőségének megszüntetéséből származik.

Giró-Szász András szerint a miniszter ugyanakkor világossá tette, hogy ez nagyon konzervatív számítás, hiszen sokkal többeket érint ez az esetleges intézkedés, mint amennyivel számol a költségvetés. Pontosan azért, mert azok a részmegállapodások, háttértárgyalások még előttünk vannak, amelyek rögzítik azt, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz ez érvényes - fejtette ki a kormányszóvivő.

Matolcsy György múlt héten csütörtökön a 2013-as költségvetésről tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az önkormányzati, oktatási és egészségügyi reform nyomán jövőre 250 ezer közalkalmazott tér vissza a központi állami körbe, számukra a kormány elrendeli a kötelező nyugdíjba vonulást 62 év felett, így 10-11 ezer fővel csökken a közszféra állománya, amiből mintegy 20 milliárd forintos megtakarítás származik.

Olvasóink írták

  • 1. load 2012. június 18. 22:24
    „Közben jajongunk az alacsony hazai foglalkoztatási rátán.
    A mi 55%-unk alatt csak Horvátországban és Törökországban kisebb ez az érték.
    Ki érti?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több gyermek marad éhes a nyáron

Az idén az önkormányzatok több mint 110 ezer gyermek napi egyszeri étkezését biztosítják… Tovább olvasom