Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Kiképzőközpont épül helikopterpilótáknak

A pilóták a Magyar Honvédség, az Országos Mentőszolgálat és a rendőrség számára megvásárolni kívánt harminc korszerű helikoptert irányítják majd.
Egy légijármű-vezetői kiképzőközpont kialakításának előkészítése is feladata annak a munkacsoportnak, amelyet nemrég hoztak létre a Honvédelmi Minisztériumban - írta a Magyar Nemzet kedden a Honvédelmi Közlönyre hivatkozva.

A munkacsoport feladata, hogy koncepciót dolgozzon ki többek között azoknak a pilótáknak a kiképzésére, akik a Magyar Honvédség, az Országos Mentőszolgálat és a rendőrség számára megvásárolni kívánt harminc korszerű helikoptert irányítják majd.

A szaktárcánál készülő koncepciónak tartalmaznia kell, hogyan választják ki, toborozzák a pilótákat és mik legyenek a hajózók kiképzésének követelményei. A szakembereknek elő kell készíteni egy olyan központ létrehozását, ahol a leendő helikopterpilóták kiképzését végzik majd, illetve meg kell fogalmazniuk a légijármű-vezetők későbbi szakmai felkészítésének feltételeit.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az új kiképzőközpont mennyi pénzből, milyen feltételekkel és hol áll majd fel - írta a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves csődvédelmet kaphatnak a családok

A jogszabálytervezet szerint azok léphetnek be a csődvédelembe, akiknek tartozása több mint 200… Tovább olvasom