Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kik akartak levelezni Szaddam Husszeinnel?

Az iraki elnök hivatalos honlapján levő e-mailcím (elméletileg) a diktátor saját postafiókjára irányul. Lelkes emberek levelezni kezdtek Szaddammal, s a túloldalról válasz érkezett...
Azt nem lehet száz százalékos biztonsággal kijelenteni, hogy maga a zsarnok küldte-e ezen válaszleveleket, de a stílusról felismerhető volt az iraki diktátor hangoztatta világnézet.
Tény, hogy az Iraki Uruklink.net karbantartója egy Irak által ellenőrzött Internet-szolgáltató, s az is igaz, hogy az e-mailcím a kormányzat hivatalos oldalán volt megtalálható. Az iraki ISP által használt webmail szoftver számos biztonsági hiányossága ismert - így nem is okozott különösebb gondot a rendszer feltörése (ugyan minden, a szoftver biztonsági lyukaira ismert és letölthető már javítópatch, de az irakiak nem tartották fontosnak ezek telepítését).
Csak idő kérdése volt ezen információ ismeretében, hogy mikor törik fel a diktátor postafiókját (amely egyébként pár hete megtelt, az uruk@uruklink.net címre érkező levelek egy ideje már visszapattantak). Ennek bekövetkezte után kiderült, hogy a levelek java része olvasatlanul állt, és jópár webszemétnek nevezhető e-mail is megtalálható volt a postafiókban. Szaddam szokásairól nem sok mindent tudhattak meg a kiváncsiskodók, a vele kapcsolatot felvenni vágyókról már annál többet.
Sokan felajánlották segítségüket (amerikai olajcsövek tartózkodási helyzetét, USA felségjelű tengeralattjárók mozgását és tartozkódási helyeit felfedve), páran - bizonyára merő kedvességből - vírust is küldtek az iraki diktátornak. Akadtak azoban olyan levelek is, melyben cégek kínáltak fel különböző termékeket és szolgáltatásokat (bombák, ideggázok kommunikációs befektetések stb.) - 1990 óta tilos azonban Egyesült Államokban alapított cégnek kereskedni Irakkal.
Természetesen hivatalos oldalról nem kommentálták az eseményeket, egy azonban biztos - a korábban Szaddam Husszein e-mailcímének hitt postafiók már nem üzemel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Töretlen a lakásépítési kedv

2002 első kilenc hónapjában a használatba vett lakások száma 15 százalékkal, az új lakásépítési… Tovább olvasom