Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Kiírták a pályázatot, indulhat a diplomamentés!

A pályázatra azok jelentkezhetnek, akik az államvizsgát már letették, nincs hallgatói jogviszonyuk, a nyelvvizsgájuk azonban még hiányzik.
A Magyar Nemzet pénteki cikke szerint azok jelentkezhetnek az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) felhívására, akik az államvizsgát már letették, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a diplomájukat nyelvvizsga hiányában még nem vehették át. Ők Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár szerint ötvenezren vannak, közülük most mintegy tízezren juthatnak oklevélhez a 3 milliárd forint keretösszegű programban. Az érdeklődés óriási, az előzetes regisztráción 25 ezren vettek részt - írja az újság.

A diplomamentő program keretében a kormány fejenként legfeljebb 300 ezer forinttal támogatja a résztvevőket, angol, német és francia nyelven elérhető ingyenes nyelvtanfolyam formájában. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a képzés után B2 szintű, vagyis középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát tesznek 2015. december 31-ig, majd átveszik diplomájukat, és ezt 2016. február 28-ig igazolják is.

A program csak a képzést finanszírozza, a vizsgadíjakat - a regisztrált álláskeresők kivételével - mindenkinek magának kell állnia. A regisztrált álláskeresőknek 90 százalékos útiköltség-támogatást is biztosít a kormány. Elbíráláskor előnyben részesítik a munkanélkülieket és azokat, aki első diplomájuk megszerzésére készülnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Vak, aki nem látja, mekkora a baj az egészségügyben˝

A mondat a a Magyar Rezidens Szövetség elnökétől származik, aki hozzátette, ha nem tesznek több… Tovább olvasom