Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kihallgatás közben a rendőrök verhették halálra a lopáson ért férfit

Az izsáki rendőrőrsön életét vesztette egy férfi, akit egy kisebb lopás miatt vittek be. Az őt azonosító ember szerint péppé volt verve az arca.
Előzetesben a két volt rendőr

Nem jogerősen harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság azt a két, azóta leszerelt rendőrt, aki a gyanú szerint hétfőn halálra vert egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta: a bíróság úgy ítélte meg, a két férfi megalapozottan gyanúsítható a kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetésével. Ha beigazolódik bűnösségük, a jogszabályok alapján 2-től 12 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak - közölte.

A döntést a volt rendőrök szökésének és elrejtőzésének, valamint a velük szemben folyó eljárás befolyásolásának veszélye indokolja - tette hozzá. A gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek a határozat ellen, amely így nem jogerős. Másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt majd a 30 éves B. Csongor és a 26 esztendős B. Viktor előzetes letartóztatásáról.

Utóbbi védője, Kiszely Zsuzsa a helyszínen azt mondta, védence részletes vallomást tett a csütörtöki meghallgatásán. Saját maga és társa ártatlanságát hangsúlyozva kifejtette: a szabályokat betartva jártak el a sértettel szemben.

B. Viktor állítása szerint egy erőszakos emberrel szemben kellett fellépniük, ezért szükség volt az előírásoknak megfelelő kényszerintézkedések arányos alkalmazására. A gyanúsított élete legnagyobb tragédiájaként beszélt a halálesetről, aláhúzva, hogy kollégájával együtt mintegy fél órán át próbálták újraéleszteni a lopás gyanújával elfogott férfit - mondta el az ügyvéd.

Szűcs László, B. Csongor jogi képviselője azt mondta, védence csütörtökön nem tett vallomást. Kérdésre válaszolva az ügyvéd kijelentette, megítélése szerint a kényszervallatás megalapozott gyanúja az ügyben nem igazolható. Ezenkívül az előzetes letartóztatás ellen szól az is, hogy védence büntetlen előéletű, kifogástalan munkát végzett az elmúlt tíz évben. Ráadásul az ellene folyó eljárás sikerét azért sem veszélyeztetheti, mert az ügyben várhatóan a boncolási jegyzőkönyvre alapozva születik ítélet.

Ügyészség: román állampolgárságú férfi vesztette életét

Egy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező 47 éves izsáki lakos, román állampolgárságú férfi volt, akit a megalapozott gyanú szerint az izsáki rendőrőrsön hétfőn halálra vertek rendőrök - közölte az ügyészség sajtószóvivője.

Rendőri bántalmazás miatt halt meg egy férfi Izsákon

Fazekas Géza szerdán újságíróknak megerősítette, kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt a kecskeméti nyomozó ügyészség kedden őrizetbe vett két, időközben leszerelt Bács-Kiskun megyei rendőrt. A gyanúsítottak előzetes letartóztatását 72 órán belül kezdeményezheti az ügyészség a bíróságon - fűzte hozzá a szóvivő, aki szerint az őrizetbe vételre a szökés, illetve a nyomozás sikerének veszélyeztetése miatt volt szükség. Emlékeztetett továbbá arra is, hogy minden olyan ügyben az ügyészségnek kell eljárnia, amelyben rendőrök érintettek, akár elkövetőként, akár sértettként.

Mint mondta, a megalapozott gyanú alapján az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt állította elő a 47 éves férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül elhunyt. Fazekas Géza megjegyezte, a sértett nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

Fazekas Géza a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el további részleteket az ügyről, ugyanakkor elmondta, a kényszervallatás és halált okozó testi sértés halmazati büntetése kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az országos rendőrfőkapitány szerdán elfogadhatatlannak, megengedhetetlennek és tűrhetetlennek nevezte a történteket.

Korábban:

Jogállami keretek között működő rendőrség esetében elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán Budapesten annak kapcsán, hogy hétfőn Izsákon a gyanú szerint két intézkedő rendőr olyan súlyosan bántalmazott egy gyanúsítottat, hogy az belehalt sérüléseibe.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatót tart az Izsákon, egy rendőrségi kihallgatáson történt halálesettel kapcsolatban a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban 2013. április 10-én
Papp Károly országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatót tart 2013. április 10-én.
Fotó: MTI

Papp Károly elmondta, hogy hétfőn a Bács-Kiskun megyei Orgoványon 17.30 órakor szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfivel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az izsáki rendőrőrsről 20.40-kor tettek jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt.

Az országos rendőrfőkapitány arra hivatkozva, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, a két időpont között történtekről nem adott tájékoztatást.

Papp Károly a rendőrség teljes személyi állománya nevében részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak.

Az országos főkapitány elmondta, hogy kedden a két rendőr szolgálati viszonyát az elöljárói megszüntették. Indoklás nélkül felmentették az izsáki rendőrőrs parancsnokát és a kiskőrösi rendőrkapitányság vezetőjét is. Papp Károly vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, hogy esetleg más rendőri vezető is felelős lehet-e az ügyben.

Mint elmondta: a rendőri intézkedés során az arányosság, szükségesség és fokozatosság elve nem érvényesült.

A hvg.hu egy helyi hírportálra hivatkozva szerdán számolt be arról, hogy az izsáki rendőrőrsön életét vesztette egy férfi, akit egy kisebb lopás miatt vittek be. Az őt azonosító ember szerint péppé volt verve az arca - adta hírül a Bács-Kiskun megyei hírportál (bama.hu) a Petőfi Népe értesülésére hivatkozva - tették hozzá.

A megyei főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy a két rendőr a gyanú szerint az eljárás során súlyosan bántalmazta az áldozatot, és az belehalt a verésbe.

Gyugyi Csilla elmondta: a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés bűntette miatt indított nyomozást. A két gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. pancser 2013. április 13. 08:58
  „36. oxana 2013.04.12. 15:13
  Nem tudjuk mi történt, azon kívül, hogy a bulvár felkapta az esetet. Legjobb lenne és ez nem nagy beruházás videóra venni a kihallgatást! Módszerek vannak ez tény, például Amerikában egy székhez kötözik a fékezhetetlen delikvenst, amíg meg nem nyugszik. Törni, zúzni akkor is lehet ha az ipse keze-lába bilincsben. Ütésekkel megfékezni valakit ez nagyon veszélyes, hiszen ebbe bele lehet halni mint láttuk.”
 • 37. load 2013. április 12. 18:18
  „34. koppenhágó
  Nyomorult.
  Hogy kiegyezett volna ő egy szimpla szemkilövéssel.”
 • 36. oxana 2013. április 12. 15:13
  „Megvagyok döbbenve a legtöbb hozzászólástól. Egy emberéletröl van szó. Talán még örültök is neki, mert román volt? Eggyel kevesebb? Lehet okot találni, mert lopott? Nézzetek bele a tükörbe, ha mertek. Mit láttok? Szégyentelen pofákat. A rendöri eröszakot véditek? Hát aki milliókat lop, az becsületesebb? Ha randalírozott is, egy rendörnek (ha rászolgál erre a megnevezésre) van számtalalan eszköze, megállítani. Ha nem tudja, nem odavaló. Soha többet ne vegye fel az egyenruháját. Azzal nem lehet kibeszélni magunkat, hogy másik országokban is történik ilyesmi. Itt most Magyarországról van szó. Már elöre látom a tapsikolókat, akik a rendörök felmentésében reménykednek. Lehet, hogy az ilyen magyar igazságszolgáltatás mellett ez lehetséges. Magyarországon minden lehetséges, ami máshol elképzelhetetlen.”
 • 35. Eva- 2013. április 12. 14:52
  „http://www.youtube.com/watch?v=9Ua73jmwP74”
 • 34. koppenhágó 2013. április 12. 07:19
  „egy erőszakos emberrel szemben kellett fellépniük, ezért szükség volt az előírásoknak megfelelő kényszerintézkedések arányos alkalmazására...
  egyébként mert elolvassátok hogy kényszervallatás, ne jusson egyből eszetekbe
  a moziban látott fogd le és vizet a torkába jelenet, vagy tépd le a körmét ha nem beszél....
  boxoló volt a tag és lehet erősködött a két bácsi meg ellátta a baját... picivel jobban mint
  kellett volna. Ebből is a média csinál szenzációt, de ez kell nektek hogy lehessen szörnyülködni...”
 • 33. zakarias3 2013. április 11. 20:11
  „19.Sűrgős gyógykezelésre van szüsége!Járjon sikerrel!Teljes gyógyulást kívánok!”
 • 32. Pretorianus 2013. április 11. 19:16
  „25. oxana 2013.04.11. 10:46
  Tévedsz, túlkapások mindenhol előfordulnak,nem magyar sajátosság...”
 • 31. Pikulics 2013. április 11. 18:54
  „polgi, csak azért mondod, mert nem töled lopott.
  Hogy ezért nem kellett volna meghalnia, az igaz.
  De minden a lopással kezdödött.”
 • 30. Kukac40 2013. április 11. 18:15
  „Teljesen jó hozzáállás. Lopott. Nem kell eltartani. Még egyszer nem követi el. Remélem a többi román hazatakarodik.”
 • 29. polgi 2013. április 11. 18:10
  „"egy erőszakos emberrel szemben kellett fellépniük, ezért szükség volt az előírásoknak megfelelő kényszerintézkedések arányos alkalmazására." - az arányos alkalmazás abból állt, hogy agyon kellett verni a védekezésre képtelen embert. Mert ha lopott is, egy emberről beszélünk!!!!! Én nem értek azzal sem egyet, hogy halált okozó súlyos testi sértésről beszélnek. Kérem, itt szándékosan elkövetett kegyetlen gyilkosság történt!!!”
 • 28. kerteszb 2013. április 11. 17:28
  „25: elvileg igazad van, gyakorlatilag meg ott folytatta volna tovább, ahol abbahagyta.”
 • 27. soproni 2013. április 11. 16:52
  „25. oxana !Egyetértek a véleményeddel. Vajon,hogy reagálnak erre a Románok?”
 • 26. Gfranzi 2013. április 11. 11:06
  „Úgy látom, <moderálva>! ´. Ha nem tédedek lopás GYANÚJÁVAL vitték be! Ártatlanság vélelméről még nem hallottatok???????? Meg egyébként is... agyonverni egy embert, még ha lopott is... Felháborító”
 • 25. oxana 2013. április 11. 10:46
  „19. perjésicsaba

  Nagyon jó a logikád. Lophatott volna egy luxusautót is, akkor sincs rendöröknek ehhez joguk. Ha elszakad náluk a cérna, nem oda valók. Ha felmentik öket, mint ahogy kívánod, a többi rendörnek ez zöld utat jelent. Nem tetszik a képe, máma ugyis rossz napom van, hát agyonverem. Ilyen nincs! Legalábbis más országokban. De itt Magyarországról van szó.”
 • 24. Eva- 2013. április 11. 09:59
  „Ime!
  Itt a szebb jövő!

  http://mek.niif.hu/01000/01018/01018.htm#cim64
  oly korban ......”
 • 23. obama.2 2013. április 11. 09:45
  „ez magyarorszag”
 • 22. Lendvai_Ildi_néni 2013. április 11. 09:43
  „19. perjésicsaba 2013.04.11. 07:13

  <moderálva>”
 • 21. józanparaszt 2013. április 11. 09:37
  „az mindenképp látszik, hogy az eddigi büntikre, megelözö rendöri módszerekre nagyívben tesznek a bünözök -> semmi visszatartó ereje nincs az ejnye-bejnyézö pszihológiának. ebben a konkrét esetben a részleteket nem tudjuk,de egy kicsit túllöttek a célon...RIP!”
 • 20. Örkény 2013. április 11. 08:46
  „Mi a nagyobb lopás?
  Egy láncfűrész akár 100 ezer Ft is lehet!
  <moderálva>”
 • 19. perjésicsaba 2013. április 11. 07:13
  „Mit is csinált LOPOTT volt egy törvény :lopás ért KÉZLEVÁGÁS!Most van egy "törvény":ejnye-bejnye !Előbb szabadul és lop újra mint ahogy a rendőr leteszi a szolgálatot! Ne csodálkozzunk ha előbb utóbb elszakad a cérna.A vádlott RENDŐRÖKNEK kitartást és jó ügyvédet kívánok !”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Sándor nem meneszti az országos rendőrfőkapitányt

A police.hu szerint Pintér Sándor tudomásul vette Papp Károly jelentését az izsáki haláleset ügyében megtett intézkedésekről. Tovább olvasom