Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Kifogásolták a tévés rendeletet

Csorna önkormányzata megállapodást köt a Lazarinum Egészségügyi Szolgáltató Bt.-vel Földsziget háziorvosi ellátására. A képviselQ-testület a hét eleji ülésén felhatalmazta a polgármestert, hogy kössön megbízási szerzQdést dr. Balázs Mihály háziorvossal.
Csorna képviselQ-testülete legutóbbi ülésén tudomásul vette, hogy a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek a polgármester, az alpolgármester és a képviselQk az elQírt határidQre eleget tettek. Elfogadták a képviselQk a szociális szolgáltató központ elmúlt évi szakmai munkájáról készült beszámolót. Az anyag részletesen taglalja az önálló szakmai egységek tevékenységét: így a gondozási központét, a családsegítQ szolgálatét és a gyermekvédelmi szolgálatét.
Az önkormányzat megállapodást köt a Lazarinum Egészségügyi Szolgáltató Bt.-vel a közigazgatásilag Csornához tartozó Földsziget háziorvosi ellátására. A képviselQ-testület felhatalmazást adott a polgármesternek, hogy kössön megbízási szerzQdést dr. Balázs Mihály háziorvossal. Ennek elQzménye, hogy BQsárkány önkormányzata február végével felmondta a Földsziget háziorvosi alapellátására még 1992-ben kötött társulási megállapodását. Döntés született arról is, hogy az önkormányzat vis maior támogatásra pályázatot nyújt be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz. Erre azért van szükség, mert az önkormányzat az épületeiben keletkezett viharkárokat saját erQbQl nem tudja elhárítani.
A képviselQ-testület határozatban fejezte ki, hogy egyetért a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal hivatalvezetQjének törvényességi észrevételével. A határozat a testületi ülések televíziós közvetítésérQl született. Ebben felhívták a mqsorszolgáltató figyelmét, hogy a képviselQ-testület üléseinek közvetítése során a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelQen járjon el. A határozat ekképpen folytatódik: „A képviselQ-testület az üléseinek közvetítéséhez abban az esetben járul hozzá, ha az egyenes adásban és vágatlanul történik. A képviselQ-testület az üléseinek közvetítéséért jogdíjat nem kér.” A Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal hivatalvezetQjének álláspontja szerint a határozat idézett bekezdése jogszabálysértQ. Az észrevétel ugyanakkor elismeri a képviselQ-testület azon igényét, hogy üléseirQl a tájékoztatás tényszerq, idQszerq, tárgyilagos és kiegyensúlyozott legyen.
A testület támogatja a Margit Kórház 3 millió forint összegq pályázatát az ágytálmosó berendezések cseréje érdekében.
Lapunk tegnapi számában közöltük, hogy a képviselQ-testület elfogadta a város idei költségvetését, melynek kiadási fQösszege 3 milliárd 544 millió 744 ezer, bevétele 3 milliárd 321 millió 559 ezer, hiánya 223 millió 185 ezer forint. Az elQzQ évrQl áthúzódó tartozásokkal és a meglévQ hitelállománnyal együtt a hiány mértéke meghaladja a 650 millió forintot. Néhány további adat: intézményekre 1 milliárd 173 millió 150 ezer, személyi juttatásokra 1 milliárd 543 millió 300 ezer, járulékokra 497 millió 732 ezer, dologi kiadásokra 847 millió 183 ezer, fejlesztésekre 239 millió 544 ezer forintot fordítanak. A fejlesztési hitel 46 millió 685 ezer, a mqködési hitel 176 millió 500 ezer forint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom