Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kifizetni

vagy megfizetni?

Megfizetünk brutális módon azoknak, akik szobrot állítanak egy Habsburg főhercegnek, vagy kifizetjük a helyreállítás költségeit?

Megfizetünk azoknak a szlovákoknak, akik magyarokat támadnak meg, vagy kifizetjük végre régi adósságainkat, és új lappal indulunk neki megbékélve ennek az évszázadnak?
Megfizetünk azért, mert magyar anyanyelvűként élünk egy szláv tömbben, vagy kifizetjük a tolmácsokat, akik nem el-, hanem lefordítják két európai ország értelmes embereinek egymást megértő mondatait?
Megfizetünk azért, hogy az országgyűlési választásokon a szocialisták nyertek, vagy a jövő érdekében európai színvonalon fizetünk a gáz- és az áramszolgáltatásért, azokért a hitelekért, melyeket mi magunk is élveztünk eddig?
Megfizetünk majd a helyhatósági választásokon mindenkinek, aki nem azt tette, mutatta, amit ígért, vagy kifizetjük az állatkerti belépő vagy a mozijegy árát, ahová voksolás helyett inkább elmegyünk?
Megfizetjük-e az orvosokat államilag, vagy továbbra is kifizetjük számukra a hálapénzt egyenborítékban, változó vastagsággal?
Megfizetjük-e annak árát, hogy nem vigyáztunk magunkra, balesetet szenvedtünk és a sürgősségi, traumatológiai ellátásra várnunk kell fél napokat, vagy kifizeti végre valaki a doktoroknak eleve járó óradíjat?
Megfizetjük-e végre úgy, ahogyan kell, azokat, akik dolgoznak, akiknek van szakértelme, akik kreatívak, vagy inkább kifizetjük többször egymás után a kontárokat, akik csak köddel fedik el a problémákat?
Megfizetjük-e annak az árát, hogy nincs civil kontroll mondjuk egy út- és hídépítésnél, vagy kifizetjük a közös pénzből az ilyen felújításokat jóváhagyók járandóságait, mintha mi sem történt volna?
Megfizetjük a gigászira növekedett hobbiszerű gyógyszerfogyasztás terheit, vagy kifizetjük szükség esetén a receptdíjat?
Megfizetünk-e a közeli és távoli múltunkért, vagy végre kifizethetünk. Euróban?
Kifizetni, vagy megfizetni? Micsoda különbség....
Ráadásul ezek csupán egyetlen hét kérdései ma 2006-ban Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megyében. A jövő héten legalább ennyit össze tudnék írni, de álláspontom szerint nem a kérdések, hanem a válaszok a fontosak.
Azokat pedig mindenki csak saját maga, saját maga lelkiismerete szerint mondhatja ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy legyünk tökéletes barátnők?

Milyen figyelmes tőled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollégáim egy… Tovább olvasom