Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kifizetik a támogatást a holokauszt túlélőinek

Megszületett a megállapodás a holokauszt túlélőinek juttatandó támogatás kifizetéséről. A kifizetések január első felében megkezdődhetnek.
Megszületett a megállapodás a holokauszt túlélőinek juttatandó támogatás kifizetéséről. A kifizetések január első felében megkezdődhetnek - közölte Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden az MTI-vel.

A Gál András Levente kormánybiztos és Biró Marcell közigazgatási államtitkár kedden aláírta Szabó Györggyel, Kardi Judittal és Zoltai Gusztávval a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) képviselőivel, valamint Feldmájer Péterrel, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével a holokauszt túlélőinek juttatandó támogatás kifizetéséről szóló új megállapodást - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Közölték, a támogatási szerződést a felek közös megegyezéssel módosították annak érdekében, hogy a Mazsök elszámolási kötelezettsége egyszerűsödjön, így a holokauszt Magyarországon élő túlélőinek juttatandó támogatás átutalása január első felében megkezdődhet a Mazsök bankszámlájára.

Mint írták, a szerződés módosítására alapvetően azért volt szükség, mert "a kormány és a Mazsök közt 2007-ben megkötött támogatási szerződés szerinti elszámolást a Mazsöknek a mai napig nem sikerült maradéktalanul teljesíteni".

A Mazsök által igénybe vett külföldi közreműködő szervezet, a Claims Conference ugyanis több ponton nem tudott megfelelni a szerződés elszámolással kapcsolatos előírásainak, mellyel összefüggésben a felek a szükséges adminisztratív egyszerűsítéseket végrehajtották a jövőbeni gördülékeny együttműködés reményében - zárul a közlemény.
Olvasóink írták

 • 4. háté 2012. január 06. 23:15
  „Nagyon régen volt de, Egyiptomból való kizavarásukért mikor kell fizetnünk, ho-lo-ka-mu?
  Kb. 10- jogcímen vesznek fel ilyen-olyan kárpótlást, mellette a civil szervezeteik, milliárdokat raknak el évente.
  Ezek évente /kb.100 ezren, gyerekekkel együtt/ 1.000-2.000-milliárd forintunkba vannak, -többször volt részem gyerekkoromban, hogy a piócák rám jöttek, csak maró anyaggal tudtuk eltávolítani, -só, vagy egyszerűen hugyozással! -ilyenkor gyötörnek az emlékek.”
 • 3. rommel 2012. január 05. 21:39
  „66 ÉVVEL A HOLOKAUSZT UTÁN EGY KICSIT VICCES A DOLOG !!!
  ENNYIBŐL AZ 1919-ES VÖRÖS TEROR ÁLDOZATAINAK IS FIZETNÉK !!!
  KUN BÉLA , SZAMUELY TIBOR STB. ÁLDOZATAIRÓL VAN SZÓ !!!”
 • 2. Kránitzné 2012. január 04. 06:07
  „Ahogy az írásból kiveszem.A lényeg,nem tudnak elszámolni az eddigi pénzzel,nem számít.Egyszerűbben is megkapjátok.Mert nektek az jár!Nem tudom Magyarországon valójában hányan élnek még azok közül akik tényleg voltak "haláltáborokban".”
 • 1. SC 2012. január 03. 21:12
  „2 nagyapám is túlélő volt.Igaz nem a holokauszté,hanem a az ötvenes évek kommunizmusáé.Mindkettő megjárta az Andrássy utat.Az egyikőjük azért,mert levert egy vörös csillagot ötvenhatban,a másikuk mert nem akart belépni a téeszbe és ellenállt.Ők már nem kaphatnak semmit,nem élnek már.De EGYIK kormány sem adott nekik semmit,igaz,el sem fogadták volna.De a bocsánatkérést igen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megspórolták, majd jutalmaztak belőle: kétmilliárdot osztott szét az ügyészség

Mintegy kétmilliárd forint jutalmat fizettek ki 2011-ben az ügyészség munkatársainak. Tovább olvasom