Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Kiemelt turisztikai támogatást nyert Salgótarján

A Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. és Salgótarján megyei jogú város önkormányzata 614 millió forintot nyert kiemelt turisztikai projektére.
Ebből a pénzből a geopark magyarországi működési területének turisztikai vonzerejét fejlesztik, ami jelentősen hozzájárulhat a látogatók és a vendégéjszakák számának növeléséhez - közölte a városháza pénteken.

A városháza tájékoztatása szerint a "Kiemelt turisztikai termék- és attrakciók fejlesztése" című projektre 100 százalékos támogatást nyertek az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán.

A pályázati kiírás fő célkitűzése volt a régió egyedi értékein - alapvetően a természeti és épített örökségen - alapuló nemzetközi jelentőségű turisztikai vonzerők, termékek és tematikus hálózatok fenntartható fejlesztése. A támogatható tevékenységek között megjelent az aktív- és ökoturizmus fejlesztése is.

A városháza közölte: a nyertes projekt a Novohrad - Nógrád Geopark térségfejlesztő szerepére, ezzel együtt az ökoturizmusra helyezi a hangsúlyt. A főbb központok kialakítására a tervek szerint Salgótarjánban, a "Novohrad - Nógrád Geopark magyar fővárosában" kerül sor, míg a további fejlesztések több mint 30 önkormányzat területét ölelnék fel a salgótarjáni, bátonyterenyei, szécsényi, pásztói és balassagyarmati kistérségekben.

A központokban többek között a geoparki kezdeményezés bemutatásához kapcsolódó funkciók meghonosítása a cél, melyekre Magyarországon idáig igen kevés példa van. Ennek keretében a turisztikai centrumok az új ismeretekre vágyóktól kezdve a kalandot keresőkön át, az aktív turizmus különféle ágait kedvelőkig mindenkinek egyaránt nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget.

A projekt teljes megvalósulása jelentősen hozzájárulhat Salgótarjánnak és térségének turisztikai fejlődéséhez, ami egyben kitörési pontja is lehet a térségnek - teszik hozzá.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság augusztus 7-i ülésén a Regionális Operatív Programok keretében Észak-Magyarországon kilenc projektet támogatott, melyek közül egy másik is érinti Salgótarjánt: a Zagyva kerékpáros turisztikai fejlesztés Boldog és Salgótarján között. Erre a pályázatra 1 millió 139 ezer forint kormányzati támogatást ítéltek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel dobták be egy mozgó vonat ablakát

Az eset Osztopánnál történt pénteken. A rendőrség két ismeretlen elkövető ellen indított eljárást. Tovább olvasom