Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Kiegészítő járatokat indítanak a Volán-társaságok

Több Volán-társaság mentesítő járatokat indít, hogy enyhítsen a hétfőn üzemkezdettől folytatódó vasutassztrájk miatti közlekedési gondokon.

A Pannon Volán Zrt. mentesítő járatokat indít hétfőtől azokon a vonalakon, ahol sztrájk miatt szünetel a vasúti közlekedés.

Horváth Zoltán, a Pannon Volán vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta: a munkabeszüntetés ellenére mindenki el tud jutni oda, ahova szeretne, és a volántársaság nemcsak mentesítő, hanem menetrend szerinti járatain is elfogadja a vasúti bérleteket. Utalt rá, hogy a Pannon Volánnak általános érvényű szerződése van a MÁV-val sztrájkok idejére vonatpótló autóbuszok indításáról.

Előreláthatóan a Szeged-Budapest vonalon indítanak több járatot hétfő reggel - mondta a Tisza Volán közszolgáltatási divízióigazgatója az MTI-nek. Mező István kifejtette: számítanak az utazószám növekedésére, de elsősorban a Szeged-Budapest vonalon, ezért ide már a hajnali indulásra pluszjárműveket rendeltek be, a nap folyamán pedig a forgalom alakulásától függően hoznak döntéseket. Több busz lesz tartalékban, hogy szükség esetén ezeket más vonalakon is el lehessen indítani. Hozzátette: természetesen elfogadják a buszokon a vasúti bérleteket is. A kecskeméti székhelyű Kunság Volán felkészült a vasutassztrájk miatt megnövekedett forgalom ellátására, mentesítő járatokat állítanak be azokon a vonalakon, ahol a korábbi sztrájkok idején is szükség volt több járműre - tudta meg az MTI a cégtől.

A MÁV-val együttműködési megállapodás van arról, hogy sztrájk idején a bérleteket elfogadják, erről azonban a vasúttársaságnak értesíteni kell bennünket, de ez az értesítés még nem érkezett meg - mondta a cég egyik képviselője.

Hajdú-Bihar megyében a forgalmi helyzettől teszi függővé a Volán, hogy indít-e pótlóbuszokat; ha a MÁV helyi vezetői kérik, akkor a sztrájk által érintett vonalakon a vasúti utazási igazolványokat elfogadják - mondta az MTI érdeklődésére Balogh Gyula, a Hajdú Volán Zrt. forgalmi és marketingigazgatója. Hozzátette: most még nem tudják, hogy mely vonalakon lesz szükség pótbuszok forgalomba állítására, ez majd hétfőn derül ki, ahogy az is, hogy indítanak-e Debrecen-Budapest buszjáratot. Utóbbira csak akkor lesz szükség, ha a két város között nem járnak az InterCity vonatok. Hangsúlyozta, hogy lesz elég buszuk ahhoz, hogy kezelni tudják az esetleg megnövekvő forgalmat. A vasutassztrájk idején kiegészítő autóbuszjáratokat indít a főbb vonalakon a Szabolcs Volán Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója az MTI-vel.

Tíz plusz Volán-busz indul majd a Nyíregyháza-Budapest, Záhony-Nyíregyháza, Mátészalka-Nyíregyháza és a Nyíregyháza-Újfehértó-Debrecen közötti vonalon - mondta Ignácz László. Hozzátette: a szabolcsi közlekedési társaság a közszolgáltatási szerződésének megfelelően igyekszik buszjáratok indításával pótolni a munkabeszüntetés miatt kieső vonatokat működési körzetében. Ignácz László tájékoztatása szerint a zrt. a teljes szabad kapacitását bevonja az utasok szállításába, egészen az üzembiztonság határáig elmegy a buszok kiállításánál.

A Zala Volán egyelőre nem tervezi mentesítő járatok indítását nem fogadja el buszjáratain a vasúti bérleteket a sztrájk idején - mondta el az MTI érdeklődésére a társaság személyközlekedési üzletágának igazgatója. Busa Csaba közölte: amíg a MÁV nem keresi meg a Zala Volánt, addig nem fogadják el a vasúti bérleteket, bár erre van egy élő szerződésük. Ez a korábbiakban is akkor lépett életbe, amikor a vasúttársaság indítványozta. Hozzátette, hogy a korábbi vasutas-munkabeszüntetések tapasztalata alapján ezúttal sem tervezik, hogy hétfőtől mentesítő buszjáratokat indítanának. Erre a korábbiakban sem mutatkozott nagy igény, ugyanis a vasúti személyforgalom Zala megyében nem olyan jelentős, hogy a vonatok leállása miatt tömegek választanák a buszközlekedést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: nem lehet oltani a terhes nőket és a kisgyerekeket

Nem alkalmas a kisgyermekek és a terhes nők oltására az új influenza elleni oltóanyag az… Tovább olvasom