Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kiderült, kik az év egészségügyi dolgozói

A pályázat legfőbb célja továbbra is a kiemelkedő emberi és szakmai teljesítmények felkutatása és nyilvánosság előtti elismerése maradt.

Mint ismeretes, a tavaly első alkalommal meghirdetett Astellas-díj - Az év
egészségügyi szakdolgozója pályázat sikerén felbuzdulva az Astellas Pharma, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2012 februárjában ismét nemes versengésre hívta a szakma gyakorlóit.

A pályázat legfőbb célja továbbra is a kiemelkedő emberi és szakmai teljesítmények felkutatása és nyilvánosság előtti elismerése maradt.

Az idei, 2012-es szakdolgozói pályázatra egyéni és csoportos kategóriában rekordszámú, összesen 205 jelölés érkezett.

Ez a szám a jelölt csoportok teljes létszámával kalkulálva közel ezer szakdolgozót takar.

Az ország szinte valamennyi megyéjét mozgósító megmérettetésre a tavalyinál jóval szélesebb körből, az alapellátás, a járó- és fekvőbeteg ellátás, valamint a helyszíni sürgősségi ellátás területéről érkeztek jelölések.

Örvendetes tény, hogy a jelölések száma évről-évre jelentősen nő, így a pályázaton keresztül egyre több, kiváló teljesítményt nyújtó szakdolgozót ismerhet meg az ország.

A zsűri a jelölésekben bemutatott, kiemelkedő és példaként állítható teljesítmények maratoni értékelése során az Astellas-díjat egyéni kategóriában Milisitsné Tátrai Beatrixnak, a Szombathely Megyei Jogú Város Egészségügyi Alapellátó Intézet 13-as gyermekkörzetének területi védőnőjének, Czikó Gábornénak, a Kiskunfélegyháza Városi Kórház és Rendelőintézet - Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ járóbeteg szakellátás vezető asszisztensének, Eisenhauerné Fördős Andreának, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak II. Belgyógyászati Osztály főnővérének és Imre Sándornak, az OMSZ Közép Dunántúli Regionális Mentőszervezet, Ajka Mentőállomás mentőtisztjének ítélte oda.

Csoportos kategóriában ebben az évben a Vasútegészségügyi NKK Kft. Pécsi Egészségügyi Központ Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézetének szakdolgozói csoportja bizonyult a legjobbnak.

A zsűri a jelölések értékelés során további díjak és elismerések odaítéléséről is döntött. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara idén első alkalommal ajánlott fel különdíjat a jövő egészségügyi szakdolgozói generációinak képzésében jelentős szerepet vállaló szakemberek idei legjobbjának, hogy ezzel a gyakorló szakemberek elismerése mellett az oktatás és képzés fontosságára is felhívja a figyelmet.

A területi gyakorlatvezetői kategóriában 2012-ben jelölt szakemberek közül az egyetemi különdíjat végül Burnyóczki Elza, a Szent Imre Kórház sebészetének ápolási egység-vezetője kapta.

A csoportos jelölések nagy száma és a jelölésekben bemutatott, közel egyenrangú teljesítmények láttán a zsűri további két elismerést is adományozott.

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet Neurológiai Osztály szakdolgozói csoportját és a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály szakdolgozói csoportját kiemelve, azokat a MESZK által felajánlott kamarai különdíjra juttatta tovább.

A bíráló bizottság ezzel az idei szakdolgozói pályázat 59 jelöltjét részesítette valamilyen megkülönböztetett elismerésben.

Az ünnepélyes díjátadó 2012. július 7-én, a budapesti Művészetek Palotájában, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara Diplomaátadó Ünnepségének keretében lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a neten is követhetők a műtéti várólisták

A rendszer segítségével bárki nyomon követheti, hogy mikor kerül sorra. Tovább olvasom