Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Kiállításon a gyermekrajzok

A magyar kultúra napja alkalmából ünnepséget rendeztek a Csornai Múzeumban. Több pályázat nyertesei vehették át elismerésüket.
V. Szalontay Judit múzeumigazgató köszöntője után a megyei közgyűlés oktatási és kulturális bizottságának elnöke, Némethné Fülöp Terézia nyitotta meg az eseményt hétfőn a múzeumban Csornán. Az intézmény által meghirdetett „Nagymamám konyhája” pályázat díjazottjait Kovács Tiborné múzeumpedagógus köszöntötte. A csornai általános iskolások számára három korcsoportban kiírt pályázatra közel 200 mű készült.
Az első, második osztályosok kategóriájában: első helyezett Kelemen Enikő (Rákóczi), második Péter András (Kerényi), harmadik Csillag Alexandra (Rákóczi) lett. A harmadik, negyedik osztályosok között az első Kozma Máté (Kerényi), a második Gulyás Erika (Rákóczi), a harmadik Ihász Kristóf (Széchenyi) lett. Az ötödik, nyolcadikosok legjobbja Borbély Alexandra (Széchenyi), akit Csoma Sarolta (Széchenyi) és Grobál Tibor (Széchenyi) követett.
A bírálóbizottság több különdíjat is odaítélt: Szilágyi Gábor (Széchenyi), Németh Dóra (Rákóczi), Horváth Róbert (Kerényi) részesültek elismerésben.
A múzeum a beérkezett pályaművekből a közeljövőben kiállítást szervez. A rendezvény a díjátadást követően Knézy Judit kandidátus, néprajzkutató „A magyar népi táplálkozás hagyománya” címmel tartott előadásával fejeződött be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárol szezon végi kiárusításokon?

Tovább olvasom