Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Kiállítás James Bond-relikviákból

Gyilkos dinnyék és lövöldöző gipszlábak, krokodil-tengeralattjárók és robotkutyák – a héten nyílt kiállítás James Bond kellékeiből a londoni Science Museumban.
Az április 27-ig nyitva tartó tárlatra a rendezők legalább 200 ezer látogatót várnak, bárki tetszése szerint eljátszhatja egy titkos ügynök szerepét és megoldhat különféle feladatokat. Megteheti – akárcsak egykor a 007-es ügynök tette -, hogy halált megvető bátorsággal csüng alá a nevezetes Golden Gate hídról – legalábbis a tévéképernyő azt a benyomást kelti benne a mélységet tökéletesen érzékeltető felvétel segítségével.

– Az újabb filmekre összpontosítunk – mondta Sara Milne, a kiállítás kurátora. – Ennek egészen egyszerű gyakorlati oka van: a kellékek gyűjtése még nem olyan hosszú ideje folyik. Az első James Bond filmből, a Dr. No címűből például mindössze két kellék maradt fenn.

A kiállítás legérdekesebb tárgyai közé tartozik az aranyból készült colt, amellyel Christopher Lee, alias Scaramanga barátot és ellenséget egyaránt leterített, Richard Kiel acélkeménységű fogsora A kém, aki szeretett engem című filmből, és Goldfinger 1937-es Phantom-III-Rolls-Royce autója.

A rajongók betekinthetnek James Bond útlevelébe ("különleges ismertető jelek: nincsenek"), helyet foglalhatnak a titkosszolgálat főnökének, M-nek a székében.

Ami az Ian Fleming könyvei alapján készült James Bond-filmek történelmi hátterét illeti, az a berlini falról készült néhány képre és a hidegháborút érzékeltető filmrészletekre korlátozódik.

A két termet betöltő kiállításra a belépti díj 14 euró.

(MTI-Panoráma)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen olvassák az internetes médiát

Magyarországon 1998 óta megkétszereződött az Internet-hozzáféréssel rendelkezők… Tovább olvasom