Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kiállítás Böröczky Katalin alkotásaiból

Festménykiállítás nyílt Böröczky Katalin képeiből a Mediterrano Spago éttermében. A december 20-ig látogatható tárlaton a nyárligeti festőművésznő alkotásai megvásárolhatók.
Böröczky Katalin, Nyárligeten élő festőművésznő legutóbbi alkotásaiból nyílt kiállítás a Mediterrano Spago éttermében a hétvégén. A nagyszabású megnyitón és a tárlat ideje alatt nemcsak megtekinthetők, de meg is vásárolhatók a festmények.
– Május vége óta készült alkotásaimat nézhetik meg az érdeklődők – mondja Katalin.

– Egyik kedvencem a NEM, másik pedig az Elutasítás című képem, de számomra nem maga a tárgy, hanem az alkotás folyamata nyújt örömet. Elképzelek magamban egy képet, és ha az megegyezik azzal, ami „kijön”, akkor el tudom fogadni a végeredményt. A képeimet elkészültük után kiteszem a műterembe és egy-két napig megpróbálok külső szemlélődőként tekinteni rájuk. Amikor el tudok vonatkoztatni attól, hogy az az én kezem munkája és még mindig látok benne olyant, ami miatt érdemes volt elkészíteni, akkor mutatom meg másnak, többnyire a családtagjaimnak vagy a barátoknak.
Böröczky Katalin alkotásaiból több alkalommal nyílt Ausztriában és Németországban tárlat. Egy csoportos kiállítás keretében alkotásai megjárták Franciaországot és az Egyesült Államokat is. A Mediterranóban megnyitott kiállítás december 20-ig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

47. hét: 1, X, 2, 1, 1, X, 1, 1, 1, 1, 2, X, X + lapzárta után. Tovább olvasom