Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Kiállítás a lélek tükrében

A soproni Kozmutza Flóra Általános és Speciális Szakiskola hagyományos kiállítása nyílt meg tegnap a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban. A tárlat nyitánya annak a négynapos rendezvénynek, melynek során kempteni vendégeket fogad az intézmény.
A nem mindennapi tárlatot Borbély Károly tanszékvezető docens, festőművész nyitotta meg, aki elmondta, hogy az eltérő nevelési igényű gyermekek munkái, a rajzok, a festmények és dísztárgyak a szeretet nyelvén szólnak mindenkihez és azt jelképezik, hogy miként lehet megtalálni az utat a másik emberhez szavak nélkül is. A kiállítás keresztmetszetét adja annak a sokrétű alkotói tevékenységnek, amely az intézmény falain belül zajlik immár hosszú évek óta nagy sikerrel. A rajzok, bábok, kis figurák, papírmasék, valamint a speciális szakiskola növendékei által készített párnák, bábok, ruhák, bőrtárgyak tanúskodnak arról, hogy az akadályozott képességekkel élő gyerekeknek is, mint mindenki másnak, joguk van a boldogsághoz és a kiegyensúlyozott élethez.
– Iskolánkban szép hagyomány ez az évente megrendezésre kerülő kiállítás – mondta dr. Magas Lászlóné igazgató. – Idén a jelentőségét az is növeli, hogy a hét közepén Sopron testvérvárosából, Kemptenből érkeznek hozzánk vendégek, egy hasonló profilú intézményből. A német gyerekek és tanáraik többek között részt vesznek kulturális fesztiválunkon, megismerkednek Sopronnal, kirándulnak a Göbös-majori lovasközpontba, majd a Páneurópai Piknik színhelyére is kilátogatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestek az utcán

Az iraki rendőrség 43, fejlövéssel megölt ember holttestét találta Bagdad utcáin az utóbbi 24 óra… Tovább olvasom