Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kiadvány a mozgássérültekért

Győr-Moson-Sopron - Közérdekű információkkal látott napvilágot a napokban a mozgássérültek idei évi kiadványa, amelyben éppúgy megtalálható a szervezet közhasznúsági beszámolója, mint a kedvezményekről, programokról szóló tájékoztató.
Szabó János egyesületi elnök összefoglalója minden érintetthez és azok hozzátartozóihoz szól, eszerint pedig a 28 éve működő szervezet érdekérvényesítő, szociális és egyéb célokat megvalósító feladatai mellett kiemelt figyelem jut az egyéni gondok kezelésére. Tavaly 187 sorstárs kapott LÁT-ot (lakásakadálymentesítési támogatás) és 72 súlyos mozgáskorlátozott „fogyatékossági támogatás" iránti kérelmét továbbította a szervezet az államkincstárhoz. A Telekom alapítványától 45 tag kedvezménnyel telefonálhat. Népszerű a gépkocsiszerzési és -átalakítási támogatás: tavaly 60 ilyen utalványt vehettek igénybe a sorstársak, ám a jelenlegi gazdasági helyzet miatt többen nem éltek a lehetőséggel, így a pótkereten megjelöltek számára javasolta a vezetőség a kiutalást.

A többféle kulturális és sportprogram közül figyelemre méltó a fiatalok önállóságát célzó életmódtábor, a hagyományos Mikulás-est, a Pünkösdi Fesztivál és a különböző klubok, szervezetek működése. Népszerűek a győri Egyetértés Sportegyesülettel közösen szervezett telt házas ügyességi és sportversenyek is.

A mozgássérültek kedvezményeiről pontos tájékoztatást talál minden érintett és érdeklődő, ahogyan részletes leírás szól a parkolási igazolványok kiadásának rendszeréről is. A kiadvány a Lajta u. 27/B alatt is hozzáférhető, e-mail elérhetőség: www.mkgymse-gyor.fv.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyereket gázolt el a vonat - Életveszélyben a fiatalok

Két gyereket gázolt el a vonat szerda reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátrohánál - értesült a… Tovább olvasom