Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Kiadják a Kazaa felhasználóit

Az USA szövetségi bírósága a lemezkiadók szövetségének kérésére elrendelte egy Kazaa falhasználó személyes adatainak kiadását, ezzel megszületett az első példa a személyiségi jogok érvénytelenítésére a fájlmegosztó portál felhasználóinak esetében.
A 37 oldalas döntésben John Bates bíró az 1998-as DMCA digitális jogvédelmi törvényre hivatkozik, mely szerint a felhasználó adatait nyilvántartó Verizon Communications-nak együtt kell mûködnie a lemezgyárakat egybefogó RIAA-val. A fülön csípett felhasználót több mint 600 zenei felvétel illetéktelen letöltésével vádolják, és nem hajlandóak elfogadni a Verizon érveit, mivel azok "teljességgel figyelmen kívül hagyják (a törvény) világosan fogalmazó szövegét".
A szakértõk szerint az eset jóval túlmutat az egyedi ügyön, hiszen abban a kérdésben foglal álláspontot, hogy milyen módon kell eljárni a jogsértéssel gyanúsított fájlmegosztó felhasználók millióival szemben. Miután a Kazaa-ról nemrégiben külön tárgyalás után kiderült, hogy perelhetõ Kaliforniában, a vállalatot most a másik oldalról, a szolgáltatásait igénybevevõk felöl próbálják megfogni. A kettõs támadás azonban könnyen nem várt hatásokat is hozhat, hiszen a Kazaa szoftverét csak Kaliforniában több millióan töltötték le, és egy fél országot nyílván nem lehet bíróság elé állítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harsányi Gábor nyert a vígjátékíró versenyen

Harsányi Gábor Kis ember, kis szobor címmel írt darabja nyerte el a zsűri, valamint a közönség… Tovább olvasom