Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ki (nem) fizeti a metrót?

Tarlós István (Fidesz) a Fővárosi Közgyűlésben az alábbi tartalmú interpellációt intézi Demszky Gábor főpolgármesterhez:

Tisztelt Főpolgármester Úr! Április 20-án nyilatkozott úgy, hogy Brüsszelben egy konferencián sikerült megbeszélést folytatni az EU közlekedési biztosával, ahol ígéretet kapott arra, hogy a Kohéziós Alapból ad pénzt az EU a metróra, sőt az 1-es és 3-as villamos útvonalának meghosszabbítására, a csepeli és a szentendrei HÉV összekötésére is.

Ehhez képest április 21-én a Népszabadság a címlapján hozta a következő című cikket: "Az EU cáfolja Demszkyt: nincs döntés a 4-es metróról" Az írás megállapítja, hogy több brüsszeli illetékes cáfolta a budapesti főpolgármester nyilatkozatát, amely szerint borítékolható a 4-es metró uniós támogatása. A projektről nemhogy döntés nincs, de a dokumentációt sem adták még be. A hír másik változata szerint - a városháza sajtófőnöke nyilatkozott - egy hivatalos megbeszélésen került terítékre a téma, s itt az EU közlekedési főigazgatóságának egyik helyettes vezetője kötelezte el magát a támogatás mellett - számol be a Népszabadság.

A cikk önmagáért beszél, nem szükséges hozzá kommentár. Az ellentmondások azonban megkívánják, hogy Főpolgármester Úr tisztázzon néhány kérdést, mivel korábbi a 4-es metró finanszírozásával kapcsolatos kérdéseinkre sem válaszolt.

Tisztelt Főpolgármester Úr! Kivel tárgyalt Brüsszelben és miről? Mást állít Ön, és mást állít a Városháza sajtófőnöke; ki mond igazat? Kitől és milyen; hivatalos vagy nem hivatalos ígéretet, értesítést kapott a 4-es metró eu-s finanszírozásával kapcsolatban és milyen formában? Benyújtották-e a 4-es metró tervét Brüsszelben? Ha igen, mikor, ha nem, mikorra tervezik a benyújtást? Mi volt a célja a bejelentéssel, amelyet most cáfolnak? Ha nem volt célja, akkor miért tette, és ezek után hiteles politikusnak tartja-e magát?

Tarlós István frakcióvezető

(Orzságos Sajtószolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megfelelő túrafelszerelés megéri az árát

Az egyre tavasziasabb, tartósan húsz fok feletti hőmérséklet sok embert csábíthat ki a szabadba. Ha… Tovább olvasom