Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Ki kell adni a Media Player nélküli Windowst

Az Európai Unió illetékes bírósága úgy határozott, hogy nem függeszti fel a Microsoft ellen kiszabott szankciók végrehajtását arra az idõre, amíg a szoftveróriásnak a márciusi végzés ellen benyújtott fellebbezése elbírálásra nem kerül.
A bíróság a határozathoz csatolt közleményében az olvasható, miszerint nem találta bizonyítottnak azt, hogy a szankciók visszafordíthatatlan veszteséget és kárt okoznának a vállalatnak. Mivel a Microsoft július elején már átutalta a 497 millió dolláros bírságot, a mostani döntés valódi gyakorlati következménye az, hogy a cégnek el kell kezdenie forgalmazni Európában Windows operációs rendszerének Media Player médialejátszó szoftver nélküli verzióját.

A bíróság most a határozat azonnali végrehajtását rendelte el. Brad Smith, a Microsoft illetékese ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta újságíróknak, hogy a Media Player nélküli Windows a nagyobb számítógépgyártók számára még januárban, a többi fogyasztó számára pedig februártól elérhető lesz. Ez úgy lehetséges, hogy Smith elmondása szerint a negatív döntés lehetőségével is előre számoltak, így már néhány hónapja dolgoznak a megoldás kifejlesztésén.

A Microsoft elvileg két hónapon belül fellebbezhet a mostani bírósági határozat ellen, ám Smith szerint a vállalatnál egyelőre még nem született döntés ez ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete van? Rangos versenyt nyert gyermeke? Írja meg! Címünk:… Tovább olvasom