Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Ki kapaszkodik fel a dombra ?

Folytatás az 1. oldalról.
Fotó: Németh Péter Július nyolcadikától már hiába keresik az emberek a Höflányi utcában az ügyfélszolgálati irodát.

Az már más kérdés, hogy a város szélén lévő plazába, a több százezer forintért bérelt irodába hogyan jutnak ki a jobbára idős emberek, akik szeretik maguk intézni a dolgaikat, s idegen tőlük a modern technika. Gyepes Tamás, az ÉDÁSZ Rt. hálózati igazgatója szerint statisztikáik bizonyítják, egyre többen intézik ügyeiket telefonon, csökken a személyes megkeresések száma. Győrben hasonló körülmények között működik az ügyfélszolgálat és kedvezőek a tapasztalataik.
A mostani soproni lépés része a francia és német tulajdonosok racionalizálási stratégiájának. (A tulajdonosi szerkezetben hamarosan változás lesz, mert a franciák eladják részvényeiket a németeknek. Az ügylet már eldöntött tény, csak a versenyhivatal jóváhagyását várják.) Mint ismeretes, a városban korábban üzemvezetőség is működött. Központjuk azonban már Kapuváron van, Sopronban „ csak ” a készenléti szolgálat szerelői maradtak. Pk előbb elhagyták a Höflányi utcát és ha gond adódik, otthon riasztják őket.
Akinek Sopronban bármiféle bejelentése vagy panasza van az áramszolgáltatóval kapcsolatban, azt egy gépi hang fogadja az úgynevezett győri energiavonalon és különböző választási lehetőségeket kínál fel. A hibabejelentésnél például úgy működik a rendszer, hogy a Győrbe beérkezett panaszt számítógépen továbbítják a soproni szerelőkhöz, akik aztán kiszállnak a helyszínre. Az úgynevezett energiavonalon reggel fél nyolctól este fél hétig fogadják a hívásokat. Ezt követően rögzítik a bejelentést és másnap intézkednek. Kérdés persze, hogy mi van akkor, ha sürgős hibaelhárításról van szó.
– Ilyenkor – például életveszély vagy egy egész utcára kiterjedő áramszünet esetén – természetesen azonnal intézkedünk, hiszen a készenléti szerelőket autóval, URH-val és mobiltelefonnal is elláttuk – mondotta Gyepes Tamás. – Az egyedi hibák kijavítása azonban valóban másnapra marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárkodó régészek

Nem kincsek, hanem összefüggések után kutattak a Mosoni-Dunában a hétvégén a búvárnak kiképzett… Tovább olvasom