Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Ki fizeti a tévedést?

A győri Bély Ernőné 2500 forint miatt fordult a Kisalföldhöz. Ügyének társadalmi értéke azonban messze túlmutat az összegen. Vajon milyen felelősséggel végzik tevékenységeiket hazánkban a szolgáltatócégek?
A nyugdíjas Bélyéknek küldött júniusi számlát a posta „A címzett elköltözött" megjegyzéssel visszaküldte a feladó Vidanet kft.-nek. A társaság hamarosan lekötötte a házaspár tévéjét a hálózatról.
– Még én engedtem be a szerelőjüket a lépcsőházba – mérgelődik Bélyné. – Ha legalább megmondja, miért jött, felvilágosíthattam volna a tévedésről – kesereg, és vétlenségére hivatkozva nem kívánja kifizetni a 2500 forintos visszakötési díjat. A kábeltévés társaság viszont „természetesen" ragaszkodik a díj befizetéséhez.

– Egy szolgáltatótól elvárható, hogy legalább egy ismételt fizetési felszólítást küldjön, mielőtt az ügyfelével szerződést bont – vélekedik Bélyné. Így gondolják ezt a Magyar Posta központi ügyfélszolgálatánál is (helyi tarifával hívható a 06-40/46-46-46-os kék számon), megjegyezve, hogy üzletszabályzatuk szerint a tevékenységükből eredő elmaradt haszonért, illetve közvetett kárért nem vállalnak felelősséget. Ügyfeleik azonban természetesen kezdeményezhetnek úgynevezett panaszvizsgálatot minden postahivatalban az őket ért kár részletes leírásával.

– Jogellenesen okozott kárt meg kell téríteni, bármit tartalmazzon is az üzletszabályzat – mondják a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségen (96/514-484). Távközlési ügyekben – legyen az kábeltévés, mobil- vagy vezetékes telefonos szolgáltatás – a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalához (NHHH) lehet panasszal fordulni. Az NHHH soproni igazgatóságán (9400 Sopron, Kossuth u. 26., telefon: 99/518-500) Honyák Árpád igazgató ugyancsak az esetek néhány soros, érthető leírását várja a panaszosoktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ŐRHEGYI LAKODALMAS

A helyi öregek sok mindent magukban hordoznak a múltból, de emlékezni nem akarnak, talán… Tovább olvasom