Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Ki a töltőkkel a konnektorokból!

A mobiltelefon akkumulátorának feltöltése után húzzuk ki a hálózati adaptert a konnektorból- figyelmeztet bennünket a Nokia.
Az Európai Bizottság égisze alatt létrejött szervezet tagjai hamarosan a készülékeken is fel fogják tüntetni ezt a figyelmeztetést, a Nokia például 2007 közepétől. A vállalatok emellett önként vállalták, hogy csökkentik egyes környezetszennyező anyagok használatát, újrahasznosítási programokat indítanak be és a mobiltelefonok csomagolásán feltüntetik a készülékek környezetre gyakorolat hatásait.

Az Európai Bizottság célja, hogy az iparvállalatok ne csak a gyártáskor, hanem a termékeik egész életciklusán át gondoskodjanak az energiatakarékosságról és a környezetvédelemről. A mobiltelefon-iparból a Nokia mellett több cég, például az AMD, az Intel, a Motorola, a Panasonic, a Teliasonera és a Vodafone vállalkozott önként annak felderítésére, hogyan lehetne a mobiltelefonok használatából adódó környezetterhelést csökkenteni.

A Nokia tavaly nyilvánosságra hozott elemzése szerint a mobiltelefon-iparban a legnagyobb környezetterhelést a készülékek gyártása okozza, a második legnagyobbat azonban a mobiltelefonok használatából adódó energiafogyasztás. Egy 3G-s készülék két éves életciklussal számítva ugyanannyi energiát fogyaszt, mint egy családi autó egy 350 kilométeres utazással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom