Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák

Csütörtökön kezdődnek és hat napon keresztül zajlanak az idei tavaszi érettségik emelt szintű szóbeli vizsgái, a diákok emelt szinten 57-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is.


Az oktatásért felelős államtitkárság közleménye szerint 30.760 szóbeli vizsgára 139 helyszínen, 2012 tantárgyi bizottság előtt kerül sor.

Az emelt szintű vizsgákat a vizsgaszervezésre kijelölt hét megyei kormányhivatal (KH) szervezi, míg a szóbeli tételeket az Oktatási Hivatal készíttette és - a hét megyei kormányhivatal közreműködésével - juttatta el a háromfős tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező KH bízta meg.

A diákok teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelőlapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság minden vizsgázóról egyéni osztályozóívet állít ki, és a vizsgaszervező KH megküldi az illetékes érettségi vizsgabizottságnak - olvasható a kormany.hu portálon.

Az emelt szintű szóbelik után, június 14-től 28-ig tartják a középszintű szóbeli vizsgákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 év alattit csak az utazás megkezdése előtt lehet leszállítani a buszról

Az ombudsman ajánlására megváltoztatták az utazási feltételeket. Tovább olvasom