Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kezdődik az önkormányzati képviselők képzése

Az egynapos képzések teszttel zárulnak, a tananyag pedig a Belügyminisztérium által készített Nagy önkormányzati kézikönyvre épül.
Hétfőn kezdődik az önkormányzat képviselők képzése, egyebek mellett az önkormányzati törvény legfontosabb előírásaival ismertetik meg az érintetteket - tájékoztatta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az MTI-t.

A mintegy 17 ezer képviselőnek az új önkormányzati törvény írja elő, hogy megválasztásuk után három hónapon belül vegyenek részt a kormányhivatalok által szervezett képzésen. Ezen megismerhetik a jogszabályi környezetet és segítséget kapnak napi munkájukhoz - ismertette az államtitkár.

Pogácsás Tibor jelezte: a tárca által összeállított tematikában a többi között a képviselő-testület és a bizottságok működése, a hivatalok és társulások, a képviselői jogok és kötelezettségek, valamint az önkormányzati feladatok és gazdálkodás szerepelnek. Az egynapos képzések teszttel zárulnak, a tananyag pedig a Belügyminisztérium által készített Nagy önkormányzati kézikönyvre épül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehenet gázolt egy autó Rádpusztánál

Az ütközés következtében a személyautó vezetője megsérült, az állat elpusztult. Tovább olvasom