Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Kezdődik a vitorlásszezon

A május hetedikei Fertő tavi évadnyitó versennyel veszi kezdetét a vitorlás-versenyszezon, ami egészen szeptember végéig tart majd. Az idei nyár egyik különlegessége, hogy a Laser Radiál hajóosztályban hazánkban a tavon tartanak először országos bajnokságot.
A több mint kétszáz vitorlázó lázasan készül már a két hét múlva kezdődő szezonnyitó versenyre. Előkészítik a hajókat, a felszereléseket, hogy aztán május nyolcadikán már csak a jó szelet várják.
– Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei versenynapár is „zsúfoltnak” ígérkezik – mondja ifj. Schneider István, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. – A hagyományokhoz híven nyáron ismételten megszervezzük a SÜH-kupát, a Széchenyi-regattát, a Fertő-bajnokságot, valamint az Építők-kupát. Az pedig külön öröm számunkra, hogy az úgynevezett Laser Radiál hajóosztályban Magyarországon először a Fertő tavon rendezhetjük meg az országos bajnokságot július elején. Szintén ugyanekkor és a hazai versennyel párhuzamosan indul a nemzetközi bajnokság is. Tovább folytatjuk majd az osztrákokkal közösen tavaly megkezdett gyermektoborzó versenyünket. A cél az, hogy minél több fiatallal ismertessük, szerettessük meg a vitorlázást, és persze hogy a későbbiekben versenyszerűen vitorlázzanak. Az elmúlt évben például harminc gyermek sportolt e program keretében. Továbbá az Építők SE a már nem versenyzőkre alapozva egy Phare–CBC projekt keretében a Laser Radiál olimpiai hajóosztály népszerűsítését vállalta fel.
Ifj. Schneider István kiemelte, az elmúlt húsz év egyik legnagyobb fejlesztése történt meg idén. A tóra négy Laser Radiál hajó érkezett, közel hatmillió forint értékben. S ezzel egy új hajóosztály is megalakult a Fertő tavon.

Magyar résztvevők a vb-n

A május 10–20. között a Fertő tavon megrendezésre kerülő 2006-os vitorlás-világbajnokságra több mint 60 nemzet 1.500 vitorlázója nevezett. A magyarokat Gádorfalvi Áron kétszeres olimpikon, a Litkey fivérek, Árpád és Csaba, valamint a magyar lézer hajóosztály reménysége, Berecz Zsombor képviseli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden zsák homok után számláznak

Az árvízi védekezés a becslések szerint 20 milliárd forintba is belekerülhet. A költségeket az állam… Tovább olvasom