Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kevesebbet tejelne a Parmalatnak

Raktárat építene, létszámot is bővítene az alföldi – köztük Csongrád megyei – termelők tulajdonában lévő székesfehérvári tejüzem. Egyelőre azonban meg kellene állapodni az olasz Parmalattal a márkanév további használatáról. A szerződés a magyar félnek fontosabb, az olaszok év eleje óta halogatják a találkozót.
Illusztráció: Karnok Csaba
Június 21-én és 22-én tárgyal az Alföldi Tej Kft. és a Parmalat az olasz márkanév további használatáról. A megegyezés már év eleje óta esedékes lenne, de az olasz cég többször is elhalasztatta a találkozót. Mélykúti Tibor, a kft. ügyvezető igazgatója lapunk kérdésére azt mondta: valóban, a megegyezés elsősorban a magyar félnek lenne fontos.

– Tavaly vettük meg a Parmalat székesfehérvári gyárát, és azóta is gyártunk termékeket ezzel a márkanévvel. Szeretnénk tárgyalni arról az évi százmillió forintról, amelyet a jelenlegi szerződés értelmében fizetünk a cégnek – mondta az ügyvezető igazgató. – Azt szeretnénk, ha ez az összeg csökkenne, illetve, ha egy részét a márkanév népszerűsítését szolgáló marketingmunka költségeire fordíthatnánk. A szerződéstervezet készen áll, csak meg kell állapodni. A helyzet azért is speciális, mert hát ezt a tejüzemet annak idején a magyarországi Parmalat vitte csődbe. Az üzemnek most hál’ istennek jól megy, több elveszített piacot is visszaszereztünk.

Az Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. részben Csongrád megyei termelők tulajdona. Tavaly vásárolta meg a Parmalat felszámolás alatt álló fehérvári cégétől a tejüzemet. Mélykúti szerint sokat köszönhetnek Gráf József miniszternek, aki következetesen segített abban, hogy az üzem termelői tulajdonba kerülhessen. Azóta a mezőgazdasághoz kötődő feldolgozóipar több ágazatában is indultak hasonló kezdeményezések. Most munkahelymegtartó pályázatot is nyert a kft., így biztos a háromszáz dolgozó jövője. Tervezik, hogy idén raktárakat építenek, és ha minden jól megy, létszámbővítés is lesz.

A cég amellett, hogy feldolgozza, amit a főként alföldi termelőktől vesz, százmillió liter nyers tejet is exportál, főként Olaszországba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland győzelem a szerbek ellen

Hollandia szokásos labdatartó játékát kiválóan játszva gyors szélsőinek köszönhetően legyőzte a… Tovább olvasom