Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Kevesebben haltak meg az utakon az új sebességmérők beállítása óta

Mióta szolgálatba állították a szupertraffipaxokként ismertté vált új sebességmérő berendezéseket, kevesebben haltak meg, vagy szenvedtek súlyos sérülést az utakon - írta Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszára hivatkozva pénteken a Magyar Nemzet.
A tárcavezetőt Mirkóczki Ádám, a Jobbik politikusa faggatta arról, hány gyorshajtót sikerült megfogni a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontokkal (KKEP), és milyen bevételre tett szert a rendőrség a bírságolásból.

Pintér Sándor válaszában leszögezte: a készülékeket elsősorban nem anyagi megfontolásokból, hanem a közlekedésbiztonság javítása érdekében helyezték üzembe.

A miniszter adatai alapján 2014. március és április 26. között 24 ezret meghaladó, míg 2015 ugyanezen időszakában valamivel kevesebb, mint 21 500 alkalommal szabott ki bírságot a rendőrség sebességtúllépés miatt.

A vizsgált egy hónap alatt tavaly 42 halálos, 384 súlyos és 864 könnyű sérüléssel járó, míg az idén 36 halálos, 367 súlyos és 904 könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: a sikeres vállalkozás az állam egyik legértékesebb szövetségese

Az állam szempontjából az a vállalkozó, aki ma eltartja saját magát, és képes a versenyszektorban munkát biztosítani másoknak, az egyik legértékesebb szövetséges - mondta Lázár János Makón. Tovább olvasom