Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kevesebb vendég a szálláshelyeken

Októberben is, ahogy az előző hónapokban (9), alacsonyabb volt a vendégforgalom a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban; a szálláshely-szolgáltatási piacot 2008 vége óta visszaesés jellemzi.

Októberben 1,44 millió vendégéjszakát töltöttek el a belföldi és a külföldi vendégek, ami 8,2 százalékos visszaesés 2008 októberéhez viszonyítva.

A belföldi és a külföldi vendégek száma októberben 595 ezer volt, 8,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az első tíz hónapban a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek, illetve a vendégéjszakák száma egyaránt 8 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 10 százalékkal mérséklődött.

A különböző utazási célok közül a hivatalos célból, illetve a konferenciára, kongresszusra érkezők együttes aránya 27 százalék, amely 3 százalékponttal esett vissza a 2008. január-októberben mért értékhez képest. A szabadidős céllal történő utazások 11 százalékának elsődleges célja az egészségturizmus volt. Az első tíz hónapban a szállodai vendégek 27 százalékát a gyógy- és wellness-szállodák fogadták – közölte a KSH.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: négyen gépen Székesfehérváron

Négy, lélegeztetésre szoruló beteget ápolnak a Fejér Megyei Szent György Kórház intenzív osztályán. Tovább olvasom