Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kevesebb tragédia

Feleannyi bűncselekmény történt tavaly Győrben és környékén, mint öt évvel ezelőtt, miközben a rendőrség eredményessége duplájára nőtt. Ezzel a győri kapitányság hozzájárult, hogy a főkapitányság felderítési mutatója 51 százalék fölé emelkedjen.
A Győri Rendőrkapitányságon 40 hivatásos rendőrre lenne még szükség, de a megszorító intézkedések miatt a létszám feltöltésére nincs pénz. A kapitányságot 2000 óta vezető dr. Holló Sándor alezredes elmondta, míg öt éve 14.117 bűncselekmény történt Győrben és környékén, tavaly 7087-re derült fény. Az eltelt fél évtized alatt a korábbi 18,3 százalékról 40 százalékosra javult a felderítési mutató.
– Tavaly is domináns volt a vagyon elleni bűncselekmények száma, ami az előző évihez képest minimálisan nőtt, de a felderítési eredményesség javult. A lakosság biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekmények közül kiemelkedik: a betöréses lopások száma hatvan százalékkal csökkent, míg zseblopás feleannyi volt, mint tavalyelőtt – mondta Holló Sándor, s még hozzátette:
– A közterületi prostitúció korábban irritálta a lakosságot, ezt sikerült visszaszorítanunk, jelenleg nyolc-tíz „visszatérővel” van gondunk. Tizenöt esetben sikerült tetten érni őket, s a bíróság elzárással büntette az elkövetőket.
Az alezredes az eredményességet egyrészt annak tudja be, hogy a közel 40 fős közterületi létszámhiány ellenére az önkormányzattól kapott 15 milliós támogatással a szolgálat létszámát és a közterületen eltöltött szolgálati órák számát sikerült növelni.
A győri rendőrök tavaly 874 közbiztonsági, közlekedési akciót, ellenőrzést tartottak. Az igazgatásrendészeti osztályra 7821 feljelentés érkezett, közülük 6338-at büntettek meg. A kiszabott pénzbírság összege meghaladta a 126 millió forintot, ebből a bíróság jogerősen 86 millió forintot hagyott jóvá.
A közlekedési baleseteket elemezve a kapitány elmondta, könnyű sérüléssel járó baleset több volt, mint 2004-ben, azonban a súlyos sérüléses és a halálos balesetek száma csökkent. A balesetekből 54 volt halálos, 294 súlyos és 474 könnyű sérüléses.
– Ebben az évben felújítjuk a Híd utcai rendőrőrsöt, ezzel a körzeti megbízotti szolgálat megfelelő elhelyezése megoldott lesz. S még idén márciusban létrehozzuk a második lakótelepi rendőrséget Marcalvárosban – tudtuk meg dr. Holló Sándor alezredestől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Póczáné Németh Alojzia

Tovább olvasom