Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Kevesebb autófeltörés

Sikeres volt az autófeltörések visszaszorítására januárban indított rendőrségi akció. A megyében felére – 172-ről 93-ra – esett vissza az ilyen jellegű bűncselekmények száma, Győrben és környékén még ennél is jobb az eredmény.
Míg a tavalyi év első két hónapjában 158, addig idén 67 gépkocsit törtek fel a bűnözők, amiből 27 eset elkövetőjét sikerült elfogni. Ennek eredményeként 8 bűnöző került hűvösre.
A január 10-én kezdődött akciónak azonban más eredményei, valamint komoly és megszívlelendő tanulságai is vannak. Autóstársaink a folyamatos híradások és a rendőrség megelőzési felhívásainak ellenére sem lesznek óvatosabbak.

Tettenérés, megelőzés

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozóosztályának vezetője, Bánhalmi Zsolt alezredes elmondta lapunknak, hogy az akció az egész megyére kiterjedt, azonban Győrre kiemelten koncentráltak. A fokozott rendőri jelenlét, amiben a győri kapitányság és a főkapitányság tisztjei, főtisztjei is részt vettek, elérte a célját. A civil ruhás munkatársak gyalogosan és civil rendszámú autókkal járták a frekventált helyeket és „ figyeltek, tetten értek, megelőztek ” .
Minden olyan helyet ellenőriztek, ahol a gépkocsifeltörők előszeretettel megfordulnak. Ugyanakkor bűnmegelőzési tevékenységet is végeztek a felhívásoktól a figyelmeztető szórólapok, plakátok kihelyezéséig. Rendőreink 1500 gyanús vagy általuk már ismert személyt igazoltattak, s ellenőrizték a parkoló autókat is, hogy le vannak-e zárva. Ha nem így volt, figyelmeztető cédulát helyeztek el a fülkében.

Óvatlan autósok

Az akcióban részt vevőknek sajnálattal kellett tapasztalniuk, hogy az autósok értékeket, cégiratokat, pénzt tartalmazó táskákat, laptopokat, szerszámokat hagynak az utastérben, mintegy felkínálva azokat a gépkocsifeltörőknek. Sokan a csomagtartói-

kat hagyják nyitva. Mások autó- és lakáskulcscsomókat felejtenek az ajtó zárjában.
Az elfogott bűnözők között voltak olyanok, akik a „ szakmát ” életmódszerűen művelték. Egyikük két óra leforgása alatt három járművet tört fel. Közben elitta, eljátszotta az elvitt értékeket, s ment újra keresni. A harmadiknál elfogták. Éppúgy „ Nádorváros rémét ” , aki kerékpárral járt „ dolgozni ” , s azzal is menekült. Sajnos Győr környéki fiatalkorúak is vannak az elfogott bűnözők között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régészeti leletekre bukkantak

Több értékes régészeti leletre - többek között egy római díszkútra - bukkantak az elmúlt hetekben a… Tovább olvasom