Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kevés a biztonságos játszótér

Győr 176 játszóteréből mindössze tíz felel meg az európai uniós szabványoknak, Sopronban a 31 játszótér kicsivel több mint harmada. A megyeszékhely szívében napokon belül hatalmas játszóhajó „köt ki”, s több városrész is számíthat új játékokra.
Hiába siralmas sok győri játszótér állapota – számos helyen még mindig az ósdi vasjátékok várják a gyerekeket, több állapota pedig egyenesen balesetveszélyes –, s hiába készült 2006-ban hároméves játszótér-fejlesztési koncepció, a város eddig nem különített el pénzt e célra.

Még egyeztetnek

Bár a 2008-as decemberi határidőig ugyan lehetetlen minden játszóteret átalakítani, az önkormányzat mindenesetre idén 50 millió forintot szavazott meg, amelyből négy új játszótér épül. Hogy pontosan hol, arról még egyeztetnek a képviselők.
Az esélyes városrészek között megtalálható Nádorváros és Ménfőcsanak, utóbbi területen egyáltalán nincs hol játszani a gyerekeknek.

Költözik a bárka

Az épülő játszótereket szeretnék az iskolakezdésre átadni, de addig is a belvárosban sétáló szülőknek szolgálhatunk egy jó hírrel: napokon belül a Bisinger sétányra költözik a győri állatkert mellett található Noé bárkája játszótér, kibővítve a jelenlegi néhány játék nyújtotta lehetőséget. Az uniós előírásoknak megfelelő hatalmas játszóhajó eddig elég eldugott helyen volt, s a kihasználatlanság mellett a gyakori rongálás és a sokszor magas talajvíz is a jelenlegi helyszín ellen szól, így az építő cég ingyen átköltözteti a belvárosi parkba.

Felfrissítik a parkot is

A sétánynak a Deák-iskola felőli része egyébként is elég elhanyagolt, ezért az áthelyezéssel együtt több más fejlesztés is készül: 20 millió forintból az úttal párhuzamos parkolóhelyek helyett 45 fokban felfestett, halszálkarendszerq helyeket alakítanak ki – a jelenleginél tizenhárommal többet –, kosárlabdapalánkokat szerelnek fel az új játszótér mellett, s felfrissítik a park növényzetét is. Utóbbit négymillió forintból végzik el a szakemberek, pótolják többek között azt a kilenc fát is, amelyeket koruk miatt kénytelenek kivágni. Az önkormányzat tervei szerint bár elköltöztetik a hajót, a gyárvárosiak sem maradnak modern játszótér nélkül, a közeljövőben új helyszínre – a lakóházakhoz közelebb – korszerq játékokat telepítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a magyar–orosz gáztárgyalásról?

Tovább olvasom