Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Kettős számlázás folyt éveken át a MÁV-kórházban

Kettős számlázás folyt éveken át a MÁV-kórházban, ahol a menedzserszűrést végző International Medical Center (IMC) fizetős szolgáltatásait az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) is elszámoltatták – tudta meg a Magyar Nemzet.
A kórház dolgozóinak névtelen levelére elindult OEP-ellenőrzés megállapítja, hogy MÁV-kórház rendelőintézete 2000. július 1. és 2005. március 31. között jogalap nélkül közel 17 millió forint finanszírozási díjat számolt el. Ezen összeg és kamatai visszafizetése ügyében az OEP megtette a szükséges intézkedéseket. Az OEP mindemellett fontosnak tartotta leszögezni, hogy a vizsgálat arra az időszakra irányult, amikor a kórház főigazgatója még nem az azóta egészségügyi miniszterré kinevezett dr. Molnár Lajos volt.

A menedzserszűréssel kapcsolatban a kórház dolgozói az adatvédelmi ombudsman hivatalában is bejelentést tettek, mert aggályos volt, hogy a kórház és a Nemzetközi Medical Center jogosulatlanul kezeli a betegek adatait. Az adatvédelmi biztos, Péterfalvi Attila fel is szólította a kórház főigazgatóját, Molnár Lajost, hogy a központ és a kórház minden olyan rendszere, amely felhasználók számára elérhető, kizárólag az IMC és a MÁV-kórház jogszerűen kért vizsgálati eredményeiben legyen kommunikációképes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú horgászok huszonötödik nyara Ásványrárón

Nyolckilós ponty, kétkilós balinok, kiló körüli csukák és sok keszeg akadt idáig az ifjú pecások… Tovább olvasom