Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kétmilliárdos szennyvízberuházás Gádoroson

Zöldmezős beruházásként csatornahálózat és szennyvíztisztító épül a Békés megyei Gádoroson; a projekt teljes költsége 2,073 milliárd forint, amiből 1,707 milliárd forint EU-támogatás - tájékoztatta az MTI-t Prozlik László polgármester.
A csatornavezeték-rendszer építése március elején kezdődött, a szennyvíztisztító kivitelezési munkálatai júniusban indulnak. A nagyközségben zöldmezős beruházásként épül ki a csatornahálózat és a szennyvíztisztító rendszer, eddig csak szikkasztásos kezelés volt, az üledéket Orosházára és Nagyszénásra kellett szállítani.

A beruházásnak köszönhetően a lakosság tisztább és egészségesebb környezetben élhet, és a lakóingatlanok is felértékelődnek - mondta a polgármester.

A szennyvíztisztító építési munkái június elején indulnak. A telep naponta 400 köbméter szennyvizet tud befogadni és tisztítani, az alkalmazott biológiai tisztító technológiája energia- és vegyszertakarékos, a tisztításból származó végterméket egyéves kezelés után a mezőgazdaságban lehet hasznosítani.

A csatornahálózat 35 százaléka már elkészült, megépült öt új, köztéri átemelő.

A csatornaépítés kivitelezője az EUROASZFALT Kft. a Betonút cégcsoport tagja, a szennyvíztisztító telepé szintén az EUROASZFALT Kft. és a KEVITERV PLUSZ Komplex Vállalkozási Kft. konzorciuma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ellenőrt és a közterület-felügyelőket is bántalmazta

Budapesten bántalmazott egy jegyellenőrt a HÉV-en egy férfi, majd két közterület-felügyelőt is kedd délután a Boráros téren. Tovább olvasom