Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Kétmilliárdos segély gázolajból?

Tíz nagy fuvarozóvállalkozás az év második felében Magyarországon tankol, és számításaik szerint ezzel 2 milliárd forinttal növelik az állami bevételt, amit a kormány az árvízkárosultaknak továbbít.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) újonnan megválasztott elnöke, dr. Vereczkey Zoltán ismertette a szervezet új érdek-képviseleti stratégiáját, valamint szólt arról, hogyan fogadták azt a bejelentést, amely szerint várhatóan Magyarországon is bevezetik majd a kereskedelmi gázolajárat. Az egyesület állítása szerint a kereskedelmi ár bevezetése egyszerre szolgálhatja a magyar közúti közlekedési szolgáltatók versenyképességét és az államháztartás bevételeinek növekedését.

Az új kormány ezt elfogadhatónak tartja: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ezt azon a tájékoztatón jelentette be, amelyen tíz nagy fuvarozóvállalkozás fontos bejelentést tett az árvízkárosultak megsegítésére. A vállalkozások az év második felében Magyarországon tankolnak, és számításaik szerint ezzel 2 milliárd forinttal növelik az állami bevételt. Ezt a 2 milliárd forintot a kormánnyal kötött megállapodásuk szerint az árvízkárosultak kapják meg, és ha ez az összeg valóban realizálódik, január 1-jétől sor kerülhet a kereskedelmi gázolajár bevezetésére.

Az MKFE számításai szerint egyébként a gázolaj túladóztatása az idei költségvetési bevételt körülbelül 20 milliárd forinttal rontja. A Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint gázolajból 9,9 százalékkal kevesebbet forgalmaztak, mint a múlt év azonos időszakában, ami a külföldre vitt tankolásokra vezethető vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénymódosítás a volt köztársasági elnökök és kormányfők juttatásai ügyében

Rétvári Bence közigazgatási államtitkár hétfőn a parlamentben fontosnak nevezte, hogy a közjogi… Tovább olvasom