Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Kétirányú lesz

a Várkerület

Folytatás az 1. oldalról.

– Ez számos közlekedésszervezési lépéssel jár együtt, annak érdekében, hogy ne bénuljon meg a város – folytatta Szóka Sándor, a városüzemeltetési iroda munkatársa. – A Várkerület kétirányú lesz. Ez azt jelenti, hogy az Ötvös utca felől érkezők balra is kanyarodhatnak, és a Széchenyi tér északi oldalán haladva juthatnak az Erzsébet, illetve Csengery utcába. Ez a változás minden bizonnyal végleges lesz.
A Lackner Kristóf utca felől érkezők eddig csak az Ógabona tér felé kanyarodhattak – ezt az Újteleki utcáig a jövőben is megtehetik majd – az új ideiglenes rend szerint balra, a Várkerületre is ráhajthatnak. Az Ógabona téren a színháztól csak célforgalom lesz, elsősorban az építkezők számára, mert a Széchenyi térre innen nem lehet majd kijutni.
A forgalom csökkentése és a biztonságosabb közlekedés érdekében július elejétől a Várkerületen megszűnik a helyközi tömegközlekedés, de a helyi járatokat is a minimálisra csökkentik. A vidéki autóbuszok a Selmeci és Táncsics utcán át, a Kossuth érintésével a Csatkai utcán keresztül közlekednek, mert így érik el a legkönnyebben a Csengery utcát. Annak érdekében, hogy biztonságos legyen a közlekedés, a Csatkai–Csengery kereszteződésében jelzőlámpákat állítanak fel.
Szóka Sándor elmondta, az ideiglenes forgalmi rend várhatóan egy évig lesz érvényben, addig, míg befejezik a mélygarázs építését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom