Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Kétharmados törvények módosítását is megszavazhatja a Fidesz

Navracsics Tibor, a Fidesz új frakcióvezetője elképzelhetőnek tartja, hogy a képviselőcsoport megszavazza kétharmados törvények módosítását, így például nyitottak az önkormányzati képviselők számának csökkentésére.
Mint mondta, az önkormányzati képviselők számának csökkentésére nyitottak, de véleménye szerint az önkormányzatiság olyan alapvető jog, amely minden települést megillet, ezért azt nem támogatják, hogy a kistelepüléseknek ne legyen önkormányzatuk.

"Elképzelhetőnek tartom, de az ördög a részletekben rejlik" - mondta Navracsics Tibor a műsorban arra a felvetésre, hogy a Fidesz megszavazza-e, ha olyan kérdések kerülnek terítékre, amelyekhez kétharmados törvények módosítására van szükség.

A megyerendszer megszüntetéséről azt mondta: az igazi kérdés, legyen-e, és ha igen, milyen szerepe a középszintnek. Hozzátette: érdemes lenne megfontolni, hogy az államigazgatást és a önkormányzatot szintenként is elválasszák.

Arra a kérdésre, miért vállalta el a frakcióvezetést, Navracsics Tibor azt mondta: amikor a Fidesz elnöksége tárgyalt a frakcióvezetői pozícióról, akkor került szóba, hogy esetleg "új arcnak kellene a frakció élére kerülnie". "Azért vállaltam el, mert ha magam is azok közé tartozom, akik belső fórumokon többször a megújulást szorgalmazták, akkor most nem mondhatom azt, hogy bocs, mégsem úgy gondoltam, hogy ennek pont most kellene elkezdődni" - tette hozzá.

Mint mondta, azért vállalta egy évre a posztot, mert ennyi idő ahhoz elég, hogy a megújulás meginduljon, s ezek után eldöntheti a frakció és maga is, hogy milyen típusú politizálásra van szükség a hátralévő három évben, ahhoz, hogy 2010-ben a Fidesz megnyerje a választást.

Hangsúlyozta: sokszor emlegették már valaki embereként a sajtóban, de nincsenek csapatai a Fideszben, és nem is akar bázist építeni a párton belül. "Az én csapatom a frakció" - mondta a politikus. Úgy fogalmazott: "A Fidesz nem az a párt, ahol szabadcsapatok küzdenek egymással vagy bandériumok küzdenek egymással".

A kommunikációs hibákat, a szétbeszélést a frakción belül folyamatos egyeztetésekkel, világos politikai álláspontok megfogalmazásával lehet kiküszöbölni - mutatott rá. Arra a kérdésre, hogy három - Fidesz, KDNP, MDF - jobboldali frakció kialakulásával "meghalt-e az egy a tábor, egy a zászló koncepció", Navracsics Tibor azt felelte, nem, hiszen véleménye szerint ez mindig azt jelentette, több szervezet működik a Fideszen belül. Hozzátette: a KDNP sincs a "falakon kívül", hiszen a frakciószövetség mindennapos egyeztetést jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állja a versenyt a Lombard

A szegedi központú, országos hálózattal rendelkező Lombard Lízing Csoport megőrizte előkelő helyét,… Tovább olvasom