Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat október 23-án Magyarországra

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre a Rákóczi Szövetség programja keretében.
A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a program célja, hogy a határon túli magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi település magyar középiskolájába, és ott emlékezzenek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire.

Az első alkalommal meghirdetett program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki. A pályázati felhívásra bármely határon túli magyar középiskola jelentkezhetett, a feltétel az volt, hogy egy magyarországi településén működő magyar középiskolához látogasson a pályázó középiskola utazó csoportja, és közös programot szervezzenek az október 23-ai nemzeti ünnepre.

Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében. A Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.

Kitértek arra is, hogy a Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os emlékünnepségén október 21. és 23. között Budapesten, a Műszaki Egyetemen 1200 egyetemista és középiskolás vesz részt. A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjai keretében idén eddig csaknem 5000 Kárpát-medencei középiskolás diák utazhatott egy másik Kárpát-medencei országba - írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliút a bezárt vasút helyén?

Hiller a pedagógusbérek kapcsán kérdezte Hoffmann Rózsát. Az LMP nem érti Répássy 2011 januári… Tovább olvasom