Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Ketchupos csirkecombok

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma
4 nagy csirkecomb
só és frissen őrölt fekete bors
1,5 deci ketchup
5 deci tejszín
10 deka füstölt sajt
10 deka angolszalonna
1 kisebb csokor petrezselyem

Elkészítés:

A sütőt bekapcsolom 200 şC-ra (gézsütőnél 6-os fokozat), aztán a megpucolt fokhagymagerezdeket vékony tüskékre vágom. A megmosott, szárazra törölt csirkecombok bőrét ujjammal meglazítom, majd néhány helyen éles késsel belevágok a húsukba. Az így keletkezett lyukakba beletömködöm a fokhagymatüskéket, és a csirkecombokat megsózom, megborsozom.

Kevés olajjal kikenek egy 20x30 centis sütőtálat, beleteszem egymás mellé a combokat, és elkészítem a ketchupos mártást. Ehhez megreszelem a füstölt sajtot, aztán vékony csíkokra vágom az angolszalonnát, majd mindkettőt beleszórom egy tálba. Hozzájuk keverem a ketchupot meg a tejszínt, majd a sűrű mártással beborítom a csirkecombokat. Nemcsak a tetejükre kenem, hanem közéjük is teszek belőle, hogy a halvány narancssárga bevonat mindenhol érje őket.

A sütőtálat alufóliával befedem, és kb. 50 percre a meleg sütőbe rakom, de az utolsó 5-10 percben leveszem a fóliát. Így a csirkecombok jóízűen megpirulnak, és amikor aztán elkészültek, még melegen megszórom őket apróra vágott petrezselyemmel is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érzékenység, főleg szociálisan

Lapunk és a szlovák Új Szó által közösen rendezett szépségverseny döntőjének a Csorna melletti… Tovább olvasom