Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Két új lovagot avattak a vitnyédi sajtnapokon

A kilencedik országos sajtnapokon Vitnyéden két új sajtlovagot avattak, és átadták a verseny díjait a legjobb sajttermelőknek. Szombat este bállal zárult a kétnapos ünnep.
Míg a vitnyédi sajtünnep első, pénteki napján a szakembereké volt a főszerep, addig szombaton a nagyközönség csodálhatta meg a huszonkét kiállító cég mintegy nyolcvanfajta sajtkülönlegességét. A sajtnapok második napján adták át a zsűri által adományozott díjakat a legjobb termékek gyártóinak.
Arany oklevelet kapott többek közt a Kőröstej Kft., a lajoskomáromi Győzelem Kft., a Cossinus Gamma Kft. Kunszentmiklósról és a kaposvári Fino-Food Kft. Több cég kapott különdíjat, így többek közt a gyomaendrődi Bethlen Gábor Szakképző Iskola és a gödöllői Breviko Kft. is. A kilencedik vitnyédi sajtnapok megyei különdíját a kapuvári Cserpes Sajtműhelynek ítélte oda a zsűri. Ez utóbbi cég készítette el az ország legnagyobb fonott, füstölt sajtját, melyet a díjátadás után jó étvággyal fogyasztott el a szépszámú nézősereg.
Szombat délelőtt a 2003-ban alakult sajtlovagrend új tagjait is felavatták. A helyi zsűri elnökét, dr. Schreiner Ernőt és a csermajori iskola igazgatóhelyettesét, Somogyi Imrét találták érdemesnek a sajtlovagrendi tagságra.
A hivatalos programok után mesterszakács-bemutatón és különféle kulturális rendezvényeken szórakozhattak a kilencedik vitnyédi sajtnapok látogatói. A kétnapos programsorozat szombat este bállal és tűzijátékkal zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom