Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Két törvényt megfontolásra visszaküldött a köztársasági elnök

Áder János a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításáról szóló, valamint az egyes jogállási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt küldte vissza.

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök kedden a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításáról szóló, valamint az egyes jogállási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt. Az Országgyűlés mindkét javaslatot múlt keddi ülésén fogadta el.

Az egyes jogállási tárgyú törvény egyik módosítása kimondja, hogy a közszféra azon dolgozóinak, akiket köztörvényes bűncselekmény miatt büntetőeljárás alá vontak, tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a meggyanúsításukról. A változtatástól a kormány foglalkoztatottjai feddhetetlenségét, a közszférába vetett bizalom erősödését várja. A képviselők 131 igen szavazattal, 43 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett fogadták el Trócsányi László igazságügyi miniszter kezdeményezését.

A területi államigazgatás átalakításáról szóló, L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár által benyújtott javaslatot a képviselők 126 igen szavazattal, 69 nem ellenében hagyták jóvá. A jogszabály célja az eljárások gyorsítása, ami nem a 21 napos általános ügyintézési időtartam, hanem a bruttó ügyintézés időtartamának csökkenésével valósul meg. Erre példa, hogy megszűnnek a kormányhivatali rendszeren belüli szakhatósági eljárások, egyebek mellett a szociális igazgatás, a munkaügy és a környezetvédelem területén. A módosítások április 1-jén lépnek hatályba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényjavaslat az illegális fakitermelés visszaszorítására

A fenntartható erdőgazdálkodás érdekében nyújtott be törvényjavaslatot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Tovább olvasom